Paraplu’s met Swarovski kristal, geborduurde kaftans en kleurrijke tuniekjes; wanneer je bij Breeze Boutique op Kijkduin binnenstapt zie je meteen dat hier mode met een hoofdletter M wordt verkocht. “Een Ibiza en Dubai-stijl”, aldus eigenaresse Brigitte.

Brigitte en Chaya Houtschilt zijn apetrots: hun luxe damesmodezaak op Kijkduin is ein-de-lijk open. Moeder en dochter kondigden hun modezaak al in 2020 aan, maar de opening liep keer op keer vertraging op doordat de bouw van Nieuw Kijkduin uitliep.

Stressen en drie keer inkopen

Nieuw Kijkduin en de bijbehorende winkels zijn nog volop in verbouwing, maar kersverse winkeleigenaar Brigitte staat trots achter de balie van haar nieuwe luxe modewinkel. “Ik wilde niet langer wachten, vorige vrijdag zijn we geopend”, vertelt ze. “Het was eigenlijk de bedoeling op Breeze Boutique al in 2022 te openen, maar steeds weer werd de oplevering uitgesteld. We hebben tot drie keer toe een nieuwe collectie moeten inkopen. Dat was enorm stressen.”

Tot de winkel op Kijkduin kon openen, verkochten Brigitte en Chaya hun kleding en accessoires vanuit een tijdelijke winkel in ‘s-Gravenzande. “Zo is een groot deel van de ingekochte collecties toch verkocht gelukkig.”

Kijkduin is dé plek voor ons

Ondanks alle uitstel, dáchten de dames er niet aan om zoek te gaan naar een ander pand. Een andere locatie was absoluut geen optie. “Toen ik de plannen zag voor Nieuw-Kijkduin en de panden die er komen, dacht ik meteen: daar kunnen wij een heel mooie winkel beginnen. Binnen een halfuur stond het plan op papier. Kijkduin is al ons hele leven de plek waar onze familie samenkomt. Vroeger was dit een onwijze trekpleister en ik weet zeker dat Kijkduin dat weer gaat worden.”

Plots was daar een paar weken geleden ineens witte rook. “We moesten ineens keihard aan de bak. Gelukkig hebben we vanaf het begin vastgehouden aan onze stijl wat inrichting en de kleding die we willen verkopen betreft. We hebben gekeken wat er nog niet is in Nederland en daarop hebben we altijd ingespeeld. We verkopen damesmode in het hogere segment met een ‘casual chique Ibizavibe’.”

Glitters en (on)bekende merken

Chaya en haar moeder proberen om merken te vinden die het publiek nog niet kent. “Aangevuld met bekendere merken als bijvoorbeeld Moschino, Diamond for Eden en tassen van Braccialini. Allemaal tijdloos, maar niet standaard. Onze doelgroep is wat kleiner, maar ik weet zeker dat we vanzelf door de juiste klanten worden gevonden. Dames die ook in de Harbourclub komen en gek zijn op de Housewives series bijvoorbeeld.”

De winkel is nu een week open en volgens de dames komt het helemaal goed met Nieuw-Kijkduin. “We hebben al flink wat aanloop en de reacties zijn positief. Mensen verwachten zo’n zaak niet perse op Kijkduin. We worden nu al de nieuwe Calexis genoemd. Deze luxe schoenenzaak zat jarenlang op Kijkduin en leek ook een vreemde eend, maar die winkel deed het hartstikke goed. Binnenkort openen er meer zaken en ik hoop op een luxe herenzaak en schoenenwinkel. Kijkduin wordt straks echt (weer) het Monaco van Nederland.”

Werken bij Breeze

Brigitte en Chaya staan nu nog samen in de winkel, maar kunnen zeker een gezellige man of vrouw gebruiken in de winkel. “We houden van lekker ouwehoeren en je moet natuurlijk verstand hebben van mode”. Neem contact met Breeze Boutique op via onderstaande link naar de winkel.

Breeze Boutique

Deltapromenade 375, 2554 GX Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.