In Den Haag is de City Pier City-loop hét sportevenement van het jaar. Dat zal dit jaar vast niet anders zijn. De lopen zijn allemaal uitverkocht en er wordt heel goed weer verwacht, dus alle ingrediënten voor een topdag.

Loop je mee of ga je zondag 10 maart 2024 aanmoedigen? Neem dan dit artikel mee zodat je precies weet waar je moet zijn en wat er allemaal gaat gebeuren.

Parcours en starttijden

Zondag 10 maart worden er tussen de stad en Scheveningen vijf verschillende afstanden gelopen: 1 km, 2,5 km, 5 km, 10 km en de halve marathon. Het eerste startschot klinkt om 9.15 uur en om 14.00 uur is de laatste loop.

Het hele programma en de parcours van 2024 vind je hier:

Omleidingen en afsluitingen

Ga je de lopers aanmoedigen, of heb je niks met de CPC te maken en wil je gewoon de stad door? Dan is het handig om te weten wat de omleidingen zijn.

Ten eerste stoppen er zondag 10 maart geen treinen op Den Haag Centraal station. Je kunt vanaf station Hollands Spoor een tram of bus pakken richting het Malieveld. De metro stopt wel bij het centrum station.

Tijdens de verschillende lopen worden straten in Den Haag afgesloten. Hier alle afsluitingen:

Wegafsluitingen CPC 2024

Weerbericht

En niet heel onbelangrijk: wat doet het weer zondag 10 maart? Volgens de voorspellingen is het in de middag zonnig en er staat weinig wind.

Cafés en restaurants langs de route

Door de vele afsluitingen is het lastig om van de ene kant naar de andere kant van de stad te reizen. Je kunt dus maar beter gelijk naar de goede plek gaan om aan te moedigen. Tijdens het wachten kun je een hapje of drankje nemen bij een van deze restaurants:

Lees ook…

Comments are closed.