Er is weer genoeg te doen in Den Haag dit weekend. Zo kun je wijntjes proeven tijdens het Wijn Festijn of jezelf uitputten door mee te doen met de CPC-loop. Benieuwd wat voor uitjes er nog meer op de planning staan dit weekend? Bekijk dan het lijstje hieronder.

City Pier City Night Walk

Doe je zondag 10 maart mee aan de City Pier City loop en wil je je beenspieren goed opwarmen of ben je meer van het wandelen dan van het rennen? Dan is de City Pier City Night Walk misschien wel iets voor jou! Op vrijdag 8 maart, de avond voor het hardloopevent, kun je door versierde straten naar de Pier wandelen. Onderweg kom je onder andere bandjes, dj’s en lichtkunst tegen.

Benieuwd naar het programma en de prijzen? Lees dan hieronder verder:

Ukkieconcert

Op vrijdag 8 maart houdt Theater en filmhuis Dakota twee liveconcerten voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders. Om 09.30 uur en 10.30 uur, kunnen dreumesen, peuters en kleuters luisteren, dansen en tussen de muzikanten te kruipen.

Kaartjes voor kinderen vanaf 1 jaar kosten 6 euro. Koop je tickets hier.

City Pier City loop

Dit weekend, op zondag 10 maart 2024, staat Den Haag in het teken van de City Pier City (CPC) loop. Dit is een sportief evenement dat jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers naar Den Haag trekt. Van de halve marathon tot de gro-up jeugdloop: er is voor ieder wat wils. Op het Malieveld is de start en finish en ook zijn hier tal van andere activiteiten te vinden. Zo staat er bijvoorbeeld een tent van Triodus Kinderopvang met leuke bezigheden voor de kleintjes, zoals een klimmuur.

Lees hieronder meer over de CPC-loop:

Rommelmarkt op Scheveningen

Op zaterdag 9 maart vindt er een rommelmarkt plaats in wijkvereniging Scheveningen aan de Marcelisstraat 64. Van 10.00 tot 15.00 uur kun je rondsnuffelen tussen allerlei kraampjes. De entree is gratis en bij de bar kun je koffie, thee en verse soep halen.

Rommelmarkt, foto ter illustratie | Foto: Pexels

Het Wijn Festijn

Liefhebbers van wijn, deze is voor jullie! Van vrijdag 8 maart tot zaterdag 9 maart is het Wijn Festijn in Den Haag. Tijdens het evenement geniet je al nippend van een gezellige sfeer en bourgondische hapjes. Bij het Wijn Festijn kun je wijnen van tientallen (Haagse) ondernemers proeven. Vergeet niet je slok in de emmer uit te spugen als je chic wilt wijnproeven en laat je informeren over de fijne kneepjes van de drank. Vind je een van de wijnen extra lekker? Vergeet dan niet een flesje mee te nemen naar huis!

Lees meer over dit evenement in de Grote Kerk in dit artikel:

Gratis halalgerechten proeven

De islamitische vastenmaand, ramadan, staat weer voor de deur. Om dat te vieren rijden de zussen Rachida en Najima Kharbouch – bekend van het online platform Healthy Sisters met een foodtruck vol gratis hapjes rond in Nederland. Ze stoppen donderdag 7 maart in Den Haag. Tussen 15.00 en 18.00 uur staan ze bij de Albert Heijn op de kruising van de Steijnlaan en Paul Krugerlaan. Daar kun je dan gratis halalgerechten proeven waaronder Harira soep, Chorba soep en veggie wrap.

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective

Filmhuis Den Haag staat bekend om zijn vooruitstrevende programmering, waarbij naast de nieuwste premières ook ruimte is voor een terugblik op het verleden. In hun retrospectieven onderzoeken ze hoe de cinema zich heeft ontwikkeld en welke creatieve geesten daar een rol in hebben gespeeld. Deze maand staat volledig in het teken van Nicolas Cage, met een selectie van zijn meest iconische films.

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective duurt tot woensdag 13 maart. Tickets voor de filmvoorstellingen kosten 12 euro en je bekijkt hier het programma.

Comments are closed.