Kijk jij graag naar de sterren aan de Haagse hemel? Dan kun je je hart ophalen tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen 2024! Het evenement vindt plaats in het weekend van 15 tot 17 maart.

De deuren van de Sterrenwacht in Rijswijk (Petanqueclub ABA, Lupinepad 1) en Opa’s Veldje in Voorburg (Tuinluststraat 25) openen op die dagen voor de Landelijke Sterrenkijkdagen. Inwoners zijn in Rijswijk welkom van 20.00 tot 23.00 uur en in Voorburg van 19.30 tot 22.30 uur. De deskundigen vertellen met liefde over de sterrenhemel en uiteraard mag je zelf door de telescopen kijken. 

Landelijke Sterrenkijkdagen

Bij helder weer kun je veel zien tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. De organisatie geeft aan: “Vroeg in de avond, rond 20.00 uur, kun je boven de westelijke horizon de planeet Jupiter zien. Met de telescoop kun je dan misschien ook enkele van zijn vier manen zien. Niet ver daar vandaan staat het Zevengesternte een verzameling van jonge sterren. Met zijn telescoop zag Galileo hier meer dan dertig sterren. Leuk om dat ook eens te zien.” Kortom: als je weet waar je naar moet kijken, zie je enorm veel dit weekend!

Andere activiteiten

De Landelijke Sterrenkijkdagen worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS). De medewerkers van de KNVWS geven lezingen en maken lesmateriaal over sterrenkunde voor docenten. Daarnaast organiseert de KNVWS onder meer de Nacht van de Nacht.

Fijne afsluiter over de Landelijke Sterrenkijkdagen; de activiteiten bij beide locaties zijn dit weekend allemaal gratis. 

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.