Kun jij niet wachten op de eerste lentedag? Een warm zonnetje, de bloesem die de Haagse straten kleurt en de eerste lammetjes die rondhuppelen bij stadsboerderij De Kakelhof. In dit lijstje lees je hoe je het maximale uit je eerste lentedag in Den Haag kunt halen.

De paden op, de lanen in

De zon schijnt, dus wat doe je dan? Juist, stevige stappers aan en de natuur in! Ga bijvoorbeeld lekker wandelen in het Westduinpark of het Haagse Bos. Neem een thermoskan met iets te drinken mee en geniet op een bankje van de eerste lentezon.

Pak die picknickmand

Als je toch al lekker in de natuur bent, pak dan ook een picknickmand mee! Haal broodjes bij ’t Bakkertje en wat fruit op de Haagse Markt en je zit gebakken! Heb je liever een kant en klaar ontbijt? Bestel dan een volledig gevulde picknickmand voor 17,50 euro bij Buitenontbijtjes in Den Haag.

Dartelende diertjes

Zeg je lente, dan zeg je dartelende, pasgeboren diertjes. Tussen het ontluikende groen van stadsboerderij De Kakelhof kun je lammetjes, geitjes en andere jonge diertjes bekijken. De kinderboerderij is nu ook al geopend, maar over een paar weken verwelkomen de medewerkers vast weer jonge dieren! 

Stadsboerderij De Kakelhof | Foto: Google Maps

Lente in je bol(letje)

Wat zou een eerste lentedag zijn zonder een bolletje vers gedraaid ijs van een van de Haagse ijssalons? Helemaal niets natuurlijk! Waar je terecht kunt voor een koud bolletje lentegevoel, check je in het artikel hieronder.

Bezoek de Japanse tuin

De Japanse tuin is in de lente echt prachtig! De bijzondere tuin op landgoed Clingendael is vanaf zaterdag 27 april tot en met zondag 9 juni 2024 geopend. De toegang is gratis en de tuin is open van 09.00 tot 20.00 uur.

Japanse tuin Den Haag voorjaar 2019

Leuke evenementen

De lente betekent ook de start van het festivalseizoen. Het eerste evenement dat op de planning staat in de lente is het Wijn Festijn. Daarnaast kunnen inwoners ook uitkijken naar St. Patrick’s Day. Zin in!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Fundaparel: Ibiza woning met uitzicht op het strand

Lees meer

Author

Comments are closed.