Je bent bij meerdere artsen geweest, hebt medicatie geprobeerd, maar voelt nog steeds pijn. Wat dan? “Dan kom je vaak bij de chiropractor uit, terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn”, zegt dokter Matthew Schaer, eigenaar van Chiropractie Den Haag & Chiropractie Oosterheem in Zoetermeer.

Chiropractie is een van de snelst groeiende alternatieve geneeswijze wereldwijd. Door (handmatige) correctie van de ruggengraat brengt de chiropractor je lichaam in de juiste positie. Het idee achter een behandeling van de chiropractor is dat je lichaam zichzelf zonder operaties en medicijnen kan herstellen. Dit is mogelijk wanneer de communicatie tussen je brein en ruggengraat vrij stroomt.

Matthew is opgeleid in Amerika en heeft sinds dertien jaar een praktijk in Den Haag en Zoetermeer. “Chiropractie is booming en dat heeft een goede reden!”

Onderliggend probleem

Deze therapie is uniek omdat het veilig is én het onderliggende probleem aanpakt. Matthew: “Veel mensen denken dat een behandeling pijnlijk is, maar het is meestal zacht en subtiel. Vaak net wat je nodig hebt om voorgoed van de pijn af te komen en je mobiliteit te herstellen.”

 Lees verder onder de foto >

Foto: Chiropractie Den Haag

Amerikaanse technieken en technologieën

Dokter Matthew Schaer komt uit Amerika en is geen onbekende in de wereld van chiropractie. “In Amerika bestaat de discipline al 125 jaar en wordt het binnen de reguliere zorg serieuzer genomen dan in Nederland. Sinds een aantal jaar zie je dat het ook in Nederland aan bekendheid wint.” Matthew geeft internationale trainingen in onder meer cranial facial release en is mede-oprichter van verschillende scholingsinstituten.

Zijn geavanceerde technieken en technologieën past hij toe in zijn praktijk. Zo scant zijn team met de Myovison in enkele minuten je lichaam om te zien waar zenuwen bekneld zitten. ”We zien zo heel snel waar het probleem zit.” Tijdens de cranial facial release wordt er een ballon opgeblazen in je sinussen om meer ontspanning en ruimte te creëren. Wow!

Hot in Nederland

Sinds enkele jaren poppen de chiropractiepraktijken als paddenstoelen uit de grond in Nederland. “Ik denk dat mensen steeds meer op zoek gaan naar natuurlijkere methoden van genezing, met name door de pandemie. Helaas komen veel mensen pas bij ons nadat ze al zware medicatie hebben geslikt en soms zelfs een operatie hebben ondergaan. Naar mijn mening zou het andersom moeten zijn”, zegt hij.

Lees verder onder de foto >

De praktijk Chiropractie Den Haag is gevestigd aan de Laan van Meerdervoort 213 | Foto: Chirporactie Den Haag

Niet alleen voor rugpijn

Als je aan chiropractie denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het kraken van de rug. Maar wist je dat het bij zo veel meer kan helpen? Het herstelt de mobiliteit, stijfheid, osteoartritis, migraine en nek- en schouderpijn. De cranial facial releasement therapie helpt bij het openen van de ademwegen.

Forward head posture door je mobiele telefoontje

Juist in deze digitale tijd kampen mensen met allerlei kwaaltjes die ontstaan door een onjuist postuur. “We zien veel mensen die door het gebruik van de mobiele telefoon en de computer ‘forward head posture’ ontwikkelen. De schedel staat niet meer mooi recht boven de ruggengraat met allerlei symptomen tot gevolg zoals vermoeidheid, nek- en rugpijn, wazig zicht, duizeligheid, tinnitus en hoofdpijn. Wij mensen zijn er niet voor gemaakt om uren achter een computer te zitten.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Chiropractie Den haag

Verbetering van sportprestaties

Wist je dat ook veel topsporters worden behandeld door chiropractors? Al heb je niet direct klachten, door aandacht te besteden aan de gezondheid van je ruggengraat functioneert je lichaam beter. ”Laat je ruggengraat periodiek controleren, net zoals je naar de tandarts gaat”, aldus Matthew. Bekende sporters als Tiger Woods, Michael Jordan Andy Murray en Usain Bolt vertelden eerder over hun behaalde successen met chiropractie.

Bezoek de praktijk in Den Haag of Zoetermeer

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten wat chiropractie voor jou kan doen? Of maak je liever meteen een afspraak? Bij de praktijk van Dr. Matthew en zijn team kan je snel terecht. Wat helemaal mooi is: de behandelingen worden vaak deels of geheel vergoed door de aanvullende zorgverzekering.

Bezoek de praktijk Chiropractie Den Haag (Laan van Meerdervoort 213) of Chiropractie Oosterheem in Zoetermeer (Willem-Dreeslaan 133-135). Telefoon: 070 3020888. Je zult versteld staan van wat chiropractie voor je kan betekenen!

Author

Comments are closed.