De islamitische vastenmaand, ramadan, staat weer voor de deur. Om dat te vieren rijden de zussen Rachida en Najima Kharbouch – bekend van het online platform Healthy Sisters met een foodtruck vol gratis hapjes rond in Nederland. Ze stoppen donderdag in Den Haag.

“Eten staat voor verbinden en tijdens de ramadan nog net iets meer. We kijken ernaar uit om de verschillende steden te bezoeken en daar mooie gesprekken aan te gaan onder het genot van heerlijke gerechten”, aldus Rachida en Najima.

Proeven bij Healthy Sisters

De Marokkaanse zusjes Rachia en Najima groeide op in Helmond. Thuis werd er vooral veel en lekker gekookt. Niet gek dat de dames hun eigen foodblog zijn begonnen en inmiddels hebben ze ook hun eigen glossy.

Donderdag 7 maart rijden ze met de Knorr-foodtruck naar Den Haag. Tussen 15.00 en 18.00 uur staan ze bij de Albert Heijn op de kruising van de Steijnlaan en Paul Krugerlaan. Daar kun je dan gratis halalgerechten proeven waaronder Harira soep, Chorba soep en veggie wrap. “We zijn zelf opgegroeid met de bouillonblokjes van Knorr, onze moeder gebruikte ze tijdens het bereiden van haar recepten. Ze nam ze destijds zelfs mee naar Nederland vanuit Marokko, omdat halal bouillonblokjes daar al eerder in het assortiment waren’’, aldus de zussen.

Lees ook…

Comments are closed.