EHBO-Trommel. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Jörgen Caris

De gemeente Moerdijk is op zoek naar een vervoerder die vanaf 1 augustus vijf jaar lang verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het leerlingenvervoer. Vooral aan de veiligheid worden hoge eisen gesteld. 

Zo moeten chauffeurs ieder schooljaar een geldige chauffeurskaart en een Verklaring Omtrent Goedgedrag (VOG) overleggen. Ook moeten chauffeurs in het bezit zijn van een geldig certificaat ‘levensreddend handelen en reanimatie’ of een geldig EBHO- diploma. “Daarnaast moeten chauffeurs minimaal drie jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en kennis hebben van het calamiteitenplan”, schrijft de gemeente op de eigen website.

EHBO-trommel Ook de voertuigen moeten aan bepaalde eisen voldoen, zoals een goed functionerende verwarming, ventilatie en airconditioning. Ook een gevulde EHBO-trommel, een goed werkende brandblusser, een noodhamer en gordelsnijder, een gevarendriehoek en veiligheidsvesten voor zowel leerlingen als de chauffeur, behoren tot het eisenpakket. Tot slot moeten de deuren zijn voorzien van een kinderveilige sluiting. De gemeente maakt in juni het eindresultaat van de aanbestedingsprocedure bekend.

Lees ook:

Heerenveen zet leerlingenvervoer in de markt Scholenkoepel Libréon zoekt touringcarvervoerder

Author

Comments are closed.