Ben jij een inwoner met groene vingers? Dan ben jij vast blij met het bruine goedje dat compost heet. Goed nieuws: je kan op zaterdag 23 maart gratis compost ophalen bij de milieustraat in Den Haag.

Tijdens de Landelijke Compostdag delen veel gemeenten in het land eenmalig compost uit. Daarmee bedanken zij inwoners voor het scheiden van hun groente-, fruit- en tuinafval (gft). Zo ook in Den Haag

Compost ophalen in Den Haag

In Den Haag kun je op zaterdag 23 maart 2024 tussen 08.00 uur en 16.00 uur gratis compost ophalen. Dat kan bij de milieustraat in Wassenaar of Rijswijk. Je mag per inwoner een emmer of een grote zak meenemen. Deze emmers of zakken dien je zelf mee te brengen.

Goed voor de grond

Meng je compost met tuinaarde, dan krijg je een goede bodemverbeteraar. Compost stimuleert de groei van bloemen en planten op milieuvriendelijke wijze, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de grond. Ook legt compost zuurstof vast in de bodem.

55.000 vrachtwagens

Jaarlijks wordt bijna 1,7 miljoen ton gft in Nederland ingezameld. Dit zijn ruim 55.000 vrachtwagencombinaties vol. Van het gescheiden ingezameld gft wordt compost gemaakt. Elk jaar kan de sector hierdoor ongeveer 700.000 ton compost leveren, aldus de Vereniging Afvalbedrijven.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.