Om bij het Emmauscollege aan de slag te gaan, was voor Kars Litjens een schot in de roos. Hij is zelf naar deze middelbare school gegaan en heeft zich altijd op zijn gemak gevoeld. “Het fijne aan deze middelbare school is dat alles tot in de puntjes wordt geregeld, zowel voor leerlingen als docenten.” Het Emmauscollege is nu op zoek naar enthousiaste collega’s. Iets voor jou?

Je vindt het Emmauscollege aan de Alexandriëstraat in Rotterdam. Het is een middelbare school voor havo, vwo én gymnasiumleerlingen. “Het is een grote school”, zegt Kars. “We hebben meer dan 1700 leerlingen. Toch voelt het niet groot aan. De lijntjes zijn kort en iedereen staat voor elkaar klaar. Zelfs het kopieerwerk wordt voor je gedaan om de werkdruk te verminderen. Dat is een blijk van waardering.”

Lees verder onder de foto >

Foto: Emmauscollege

Een Emmausganger

Kars is met recht een Emmausganger te noemen. Naast dat hij als leerling het Emmauscollege heeft ervaren, werkt hij er sinds 2006 als docent natuurkunde. “Ik ben niet de enige oud-leerling die hier werkt. We zijn ongeveer met 10 oud-leerlingen. Dat is natuurlijk superleuk!”

Als je start bij het Emmauscollege, hoef je je geen zorgen te maken dat je buiten de groep valt. “Het is ontzettend gezellig bij ons op school. Vaak wordt de docentenkamer omschreven als een kippenhok door het geklets”, zegt Kars lachend. “De balans bij ons op school is goed. Het is leuk met elkaar, maar we werken ook hard. Nieuwe collega’s worden altijd onder de hoede genomen.”

Goede begeleiding

Of je nu een startende docent bent of al langer in het onderwijs zit: je wordt twee jaar lang begeleid door je collega’s. “We observeren bijvoorbeeld lessen en geven dan tips and tricks. Dat is echt heel leerzaam. Ook als je hulp nodig hebt op een ander gebied, staan we voor je klaar!”

Kars is niet alleen docent natuurkunde. Hij begeleidt ook een mentorklas, is beeldcoach, zit bij de medezeggenschapsraad én werkt in de leerlingzorg. “Als je graag wilt, dan kun je je op meerdere gebieden ontwikkelen in de school. Daar worden alle kansen voor geboden!”

Meer dan onderwijs

Onderwijs is meer dan alleen lesgeven. “Natuurlijk is lesgeven wel de belangrijkste taak. Daarnaast is het doel ook om leerlingen écht verder te helpen in hun levensontwikkeling.” Dat je als docent met veel verschillende leerlingen te maken hebt, maakt het werk uitdagend, volgens Kars. “Ieder jaar heb je andere groepen voor je neus. Dat maakt elke dag anders. Ook leerlingen hebben hun grillen, maar daar leer je mee omgaan. Dat maakt het veelzijdig!”

Lees verder onder de foto >

Een aantal collega’s van het gezellige team | Foto: Emmauscollege

Hier heerst een cultuur van hulp geven

De term ‘meer dan onderwijs’ geldt ook voor de collega’s onderling. “We ondernemen leuke dingen met elkaar”, zegt Kars. “Toevallig organiseer ik samen met een aantal collega’s de personeeluitjes en dat is altijd een groot succes. Zo leer je elkaar ook op een andere manier kennen. Die momenten hebben invloed op de sfeer op school. We zijn echt een grote familie.”

Iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een fijne werkplek dan ben je bij het Emmauscollege aan het juiste adres. Ze zijn op zoek naar enthousiaste, nieuwe collega’s! Interesse? Solliciteer dan direct. Wie weet word jij binnenkort begeleid door Kars of één van de andere collega’s.

Comments are closed.