Meelopen met de Dienst Speciale Interventies, Koninklijke Marechaussee en de Ondersteuningsgroep: Rachel Rosier doet het in het kinderprogramma Rachel valt binnen. Ook loopt ze met een speciale veiligheidsdienst mee in Den Haag.

Rachel ontmoet niet alleen mensen die de veiligheid waarborgen, maar ook mensen die met de politie en reclassering in aanraking zijn gekomen.

Rachel in Den Haag

In Den Haag loopt Rachel mee met het Nederlands Forensisch Instituut en leert ze hoe digitale sporen in een telefoon werken. Een andere activiteit die ze in Den Haag doet is het leren schieten met een stroomstootwapen.

Rachel valt binnen

Volgens Rachel hebben de mensen die bij deze organisaties werken veel vaardigheden nodig: “Het is bijzonder en leerzaam om te zien hoe het inschatten van situaties werkt. Deze mensen moeten in één keer goed handelen. Tijdens dit seizoen heb ik ervaren hoe moeilijk dat is.”

Rachel valt binnen is vanaf zondag 3 maart wekelijks te zien rond 18: 20 uur bij de EO op NPO Zapp.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.