De lente begint in maart en dat betekent hopelijk ook dat het minder gaat regenen! De komende maand staan er weer veel leuke activiteiten op onze Haagse uitagenda zoals de opening van de strandtenten, een wijnfestival en het Holifeest. Bekijk hier onze uittips.

Wijn festijn in de Grote kerk

Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart kun je in de Grote Kerk wijnen van tientallen (Haagse) ondernemers proeven. Tickets kosten 16,50 euro en voor vriendentickets betaal je 14 euro. Meer informatie vind je hier.

Wijnfestival | Foto: Thompa

City Pier City-loop 2024

Zondag 10 maart 2024 staat Den Haag in teken van de 48ste editie van de CPC Loop. 

Het grote hardloopevent begint al op vrijdagavond 8 maart. Dan is namelijk de Night Walk waarbij sportievelingen van de stad naar het strand wandelen door versierde straten en langs lichtkunstwerken. Klik hier om meer te lezen over de City Pier City Night Walk.

De 48ste editie van de CPC Loop is zondag 10 maart. Je kunt deelnemen aan verschillende afstanden en daarbij zijn er verschillende starttijden. Doe je niet mee, maar ben je die dag wel op pad? Ook dan is het handig om even verder te lezen, want grote delen van de stad zijn tijdens dit event afgesloten.

Bekijk hier het programma, de routes en de omleidingen:

Museumnacht kids

Jonge avonturiers kunnen zaterdag 16 maart tijdens Museumnacht Kids de Haagse musea ontdekken en net als met de gewone museumnacht zijn er allerlei activiteiten.

Programma

Bij de verschillende musea en theaters zijn rondleidingen, speurtochten en workshops. Kinderen tussen de 10 en 12 jaar kunnen de Haagse Toren van de Grote Kerk beklimmen, in het Historisch Museum kun je in de fotobooth een historische foto maken en in dat museum is ook de voorstelling: ‘Reis door de tijd met de Haagse ooievaar’. Van 21.00 tot 22.00 uur wordt de museumnacht afgesloten met een feestje bij Museon-Omniversum. Het hele programma vind je op de website: Museumnachtkids.

Tickets

Een kaartje kost 7,50 euro, daarmee heb je de hele avond toegang tot alle deelnemende musea en kun je gratis met de bus tussen het centrum en het Statenkwartier. Zowel een kind als ouder hebben een ticket nodig. Voor de beklimming van de Haagse toren betaal je 2,50 euro extra.

St. Patrick’s Day

De Grote Markt kleurt zaterdag 17 maart groen voor de viering van St. Patrick’s Day. Vanaf 12.30 uur is er muziek en dans en natuurlijk bier. Bekijk de line-up op de website van het festival.

St. Patrick’s Day 2023 Den Haag | Foto: Anneke Ruys

Holifeest

In wijkpark Transvaal is maandag 25 maart het Holifeest. Van 13.00 tot 18.00 uur is het feest met optredens een optocht en natuurlijk het gooien van gekleurd poeder.

Foto Anneke Ruys

Paasmarkt

Tijdens het lange paasweekend kun je aan het Lange Voorhout en de Lange Vijverberg struinen langs kraampjes. Vanaf vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april is de paasmarkt er weer.

Lente in Den Haag. Foto indebuurt

Strandopening

Omcirkel heel maart maar groot in je agenda, want de ene na de andere strandzaak opent dan weer de deuren en veel belangrijker; het terras! Direct op 1 maart gaat Bandu Beach weer open, El Nino volgt op 9 maart en zaterdag 16 maart heeft Beachclub Copacabana aangegeven weer open te zijn.

De andere strandtenten hebben (voor zover wij konden zien) nog geen exacte openingsdatum gecommuniceerd.

Foto: indebuurt

Lees ook…

Comments are closed.