Het is langzaamaan lente aan het worden in de stad, dat betekent krokussen, lammetjes én jonge eendjes en vogeltjes. Je kunt nu vanuit je luie stoel de nestkasten van een aantal Haagse vogels in de gaten houden. Zo leuk!

De nesten zijn nog lang niet klaar, laat staan dat je al eieren of babyvogeltjes ziet, maar de webcams van de nestkasten van Dunea gaan vanaf deze week aan. Via deze camera’s kun je vanaf vrijdag 1 maart 24 uur per dag twee vogelparen in de gaten houden die hun hun nesten aan het bouwen zijn.

Broedseizoen van start

Een Kerkuilenpaar woont al jarenlang in een nestkast op Meijendel en in de Scheveningse vuurtoren hebben onlangs twee Slechtvalken hun intrek genomen. Deze vogels worden per nest met twee camera’s in de gaten gehouden en dat kun jij ook gewoon bekijken.

Hou bouwen de dieren hun nest? Hoeveel eitjes komen er straks (uit)? En ben je er live bij wanneer de dieren voor het eerst uitvliegen? Je kunt het allemaal volgen via de nestcams.

Voor de live nestcam van de kerkuil klik je hier.

Voor de liveverbinding met de nestkast van de slechtvalk, klik je hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.