Wekelijks stellen we bij indebuurt Den Haag een Haags asieldier uit het Haags Dierencentrum aan je voor. deze week is dat de tweejarige kater Warrior.

Toen Warrior binnen kwam was het nog erg druk in het asiel. Al snel zagen de verzorgers dat hij heel bang was en dat hij ‘uit’ stond. Hij reageerde niet op snoepjes of liefkozende woordjes. Met aaien gaf hij geen reactie en bleef dood stil zitten. Hij blies misschien even en probeerde dan te verdwijnen door zijn hoofd verder in zijn kleedje te drukken. Warrior ontspande niet omdat hij het zo ontzettend eng vond.

Lekker vrij lopen

Na een paar weken kon hij naar een eigen kamer. Toen kon hij heerlijk los lopen en konden ze beter met zijn gedrag aan de slag gaan. In het begin zat hij net zo als bij binnenkomst, verstopt in een mandje. Hij ging dan alleen s’ nachts rondlopen voor zijn eten en drinken. Later durfde hij dan toch ook overdag rond te lopen.

De verzorgers zijn begonnen door bij hem in de buurt zitten en brokjes voor hem neer te leggen. Eerst at hij ze niet op met hen erbij omdat dat al veel te spannend was. Uiteindelijk na lange tijd durfde hij de brokjes te eten terwijl ze ernaast zaten. Nu durft hij de brokjes op te eten terwijl hun hand in de buurt ligt. Ook heeft hij al een paar keer gesnuffeld aan handen en met een brokje pakken hun hand ook aangeraakt. Dat is al super knap van hem!

Heel speels

Op sommige “gedrag kamers” hangt een camera om te kunnen zien wat voor gedrag de katten laten zien als er geen mensen in de buurt zijn. Daarop konden ze gezien dat Warrior heel speels is! Dan rent hij hard met een pingpong balletje door de kamer en liggen alle kleedjes weer overhoop. Hij heeft momenteel een socialere kat bij hem op de kamer.

We weten dat Warrior een hele lange tijd op straat heeft gezworven. Mogelijk door de stress van een nieuwe omgeving, een ander routine en dat hij zo angstig is, heeft hij last gehad van blaasgruis. Hij staat daarom op een speciaal dieet. Gelukkig vindt hij het heel lekker en kunnen ze dus met zijn brokjes contact met hem zoeken.

Uitdagend project

Momenteel kan hij nog niet geaaid, opgepakt of anders vertroeteld worden, dat is nog veel te eng. Hij heeft lang nodig voor de allerkleinste stapjes. Het zal in een nieuw thuis dus ook lang duren voor je contact met hem kan leggen. Daar is veel geduld, ervaring en een apart kamertje voor nodig, zodat hij stap voor stap kan wennen aan het leven in een huis.

Hij zoekt daarom een thuis met mensen die zin hebben in een uitdagend project. Ook heeft Warrior liever geen kinderen in huis, maar een balkon voor een frisse neus is heel lekker! Warrior is een geweldige kater die in de juiste omgeving zijn ware ik zal laten zien. Heb je geduld, tijd, ervaring en een rustig huishouden? Reageer dan op [email protected]

Vertel iets over je ervaring met katten, je gezinssituatie, etc. en vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Stichting Haags Dierencentrum

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.