“Bij de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis zag ik altijd scenes uit de ziekenhuisserie Grey’s Anatomy voor me,” vertelt radiomaker Rosalyn van der Dussen. Zij heeft een aantal maanden meegelopen met de artsen en verpleegkundigen van het HMC Traumacentrum voor haar podcast ‘Zorg met liefde en lef’.

Rosalyn liep diensten mee met artsen en verpleegkundigen en ze sprak met patiënten. “Ik heb mij ondergedompeld in een wereld vol verhalen. Ik ben onder de indruk geraakt van het team dat met elkaar samenwerkt als elke seconde telt. Deze podcast vertelt het echte verhaal.”

Traumacentrum

HMC is een level-1 traumacentrum. Dit betekent dat de meest ernstig gewonde patiënten, van verkeersslachtoffers tot steekpartijen, in het Haagse ziekenhuis worden opgevangen en behandeld. “In een mum van tijd staat een heel traumateam paraat en wordt de patiënt omringd door meer dan twintig zorgverleners. Heel bijzonder om dat van dichtbij mee te maken.”

Rosalyn mag met haar microfoon overal bij zijn. Zo ziet ze een vrouw binnenkomen die met haar e-bike is blijven steken in de tramrails, en is ze bij de acute operatie van een slachtoffer van een groot verkeersongeluk. “De verhalen grijpen me aan. Het verbaasde mij tegelijkertijd hoe snel ik gewend raakte aan het zien van bloed. Bij mijn eerste operatie op de OK vond ik dat nog heel heftig; bij mijn tweede dienst op de SEH hoorde het er al meer bij.”

Hier luister je de podcast

De podcast ‘Zorg met Liefde en Lef’ telt drie afleveringen, waarin telkens andere zorgprofessionals van het HMC Traumacentrum centraal staan. Rosalyn loopt onder andere mee met traumachirurg Alexander, medisch hulpverlener Ellen en SEH-arts Daniëlle. Ook gaat ze op pad met de ambulance en praat ze met patiënt Just over zijn heftige skiongeluk. Je kunt de podcast beluisteren via: SpotifyApple Music of  YouTube. 

Lees ook…

Comments are closed.