Op zaterdag 24 februari kon de Chinese gemeenschap eindelijk weer groots het Chinees Nieuwjaar in Den Haag vieren. Dat gebeurde uitbundig en onder veel belangstelling in het Atrium en in Chinatown Den Haag.

Er werden mooie dans- en zangvoorstellingen in het Atrium gepresenteerd en er was een grootse draken- en leeuwenoptocht door de stad. Vele honderden toeschouwers vierden het Chinese Nieuwjaarsfeest in het centrum mee.

Draken, leeuwen, heel veel mensen en oorverdovend vuurwerk. Op zaterdagmiddag werd het Chinees nieuwjaar als vanouds met veel vrolijk lawaai en traditie ingeluid in de Haagse binnenstad. Voor het eerst in drie jaar werd de optocht weer gestart vanuit Chinatown.

Bezoekers werden daar getrakteerd op een kleurrijke optocht met leeuwen en draken, Chinese muziek en vuurwerk op straat. Ook burgemeester van Zanen was zowel ‘s morgens als ‘s middags op het festival aanwezig.

Vlak voordat de kleurrijke optocht met leeuwen en draken, Chinese muziek en vuurwerk op straat begon, gaf Jan van Zanen ‘s middags op het podium van het Rabbijn Maarssenplein de juiste klap op de gong om het Chinees Nieuwjaar officieel te openen. Daarna was er vuurwerk en ging de optocht door de stad pas echt los.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Victory Boogie Woogie tunnel

Anderen lezen nu

Mysterie: daarom heet deze tunnel de Victory Boogie Woogie tunnel

Lees meer

Author

Comments are closed.