Wat was dat toch een soap: de beruchte poller aan de Escamplaan, bij het Leyenburg ziekenhuis. Tussen juni 2021 en januari 2023 zijn er maar liefst 56 auto’s tegenaan gereden, daarna zijn de pollers uitgeschakeld en werd er gezocht naar een nieuwe manier om deze weg te blokkeren voor doorgaand verkeer.

In mei 2023 kwam de gemeente met een oplossing: verkeerscamera’s. De Automatic Number Plate Recognition (ANPR) hangen naast de plek waar voorheen de pollers stonden. Deze slimme camera’s registreren de kentekens van de auto’s die doorrijden daar waar dat niet mag.

Boete

Vanaf vandaag (maandag 26 januari) staan de slimme camera’s aan de Escamplaan aan. Deze eerste weken krijgen overtreders nog een waarschuwing, daarna kunnen ze rekenen op een bekeuring. Zo’n boete kost 120 euro.

Escamplaan eerste locatie met camera handhaving

De gemeente wil in de hele stad, waar dat kan, pollers vervangen door camera’s. Dit om te voorkomen dat er auto’s rijden waar dit niet mag. De pollers op de Escamplaan zijn nu als eerste vervangen door camera’s, de rest volgt later.

Lees ook…

Comments are closed.