Horas woont al 61 jaar in Den Haag en heeft meerdere ondernemingen (gehad) in onze stad, waaronder twee horecazaken en nu zijn winkel Magasin Horaz. Hij zit vol van verhalen en deelt deze, en zijn favoriete hotspots, graag met ons. 

Over Horas

We ontmoeten Horas in zijn unieke winkel aan het Anna Paulownaplein. We worden meteen warm verwelkomd en nemen plaats achterin de winkel. Horas begint met vertellen: “Ik ben Horas, 61 jaar, en ik woon al mijn hele leven in Den Haag. Ik ben geboren in de Van Diemenstraat in Zeeheldenkwartier toen het echt nog een volkswijk was. Daarnaast heb ik in het Valkenboskwartier en zo’n 23 jaar naast de Koninklijke Schouwburg gewoond. Nu woon ik in het Kortenbos bij de Torenstraat, lekker in de stad.” 

“Ik heb verschillende bedrijven gehad in Den Haag, waaronder twee horecazaken (nu Bij HeM en Pistache Café, voorheen Van Prinse&Co). Momenteel heb ik mijn winkel: Magasin Horaz. Eerst in de Molenstraat op nummer 19, toen nummer 25 en nu sinds 6 maanden aan het Anna Paulownaplein. Ik ben bijzondere items en merken gaan verzamelen en dat is eigenlijk bij elkaar gesmolten in deze winkel.”

Swipe naar links om de favoriete plekken van Horas in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Horas
Foto Francine van der Wansem

Bijzondere plek van Den Haag

“Mijn favoriete plek van Den Haag is absoluut Park Sorgvliet. Acht jaar geleden heb ik hier een boom geplant, als symbool voor een graf. Het park is dus een speciale plek voor mij en in de zomermaanden kom ik er bijna dagelijks. Het is een prachtig park en een beetje verwilderd, met in de herfst mooie paddenstoelen en in de lente bluebells. Daarnaast heb je een toegangspas nodig om binnen te komen. Er is een beperkt aantal toegangspassen beschikbaar en deze zijn één jaar geldig. Hierdoor is het altijd rustig en fijn in het park. Vroeger kon je het Catshuis goed zien, maar dat is minder geworden.” 

Favorieten van Horas
Foto Francine van der Wansem

Favoriete restaurant

“Ik ga wat minder uit eten de laatste tijd, maar favoriet is Cottontree City op het Lange Voorhout. Het is een fijn restaurant en gelegen op een mooie plek. Zeker in de zomermaanden als je buiten op het terras kunt zitten. Ik kom daar eigenlijk al vanaf 1990 omdat ik naast de Koninklijke Schouwburg woonde, toen heette het nog Bistroquet. Toentertijd was het eten nog wat klassiek, maar nu heeft het meer een moderne twist gekregen en is het echt heel goed. Mijn favoriete gerechten zijn: tartaar van hamachi en de bisque van kreeft.” 

Favorieten van Horas
Foto Francine van der Wansem

Cottontree City by Dimitri

Lange Voorhout 98, 2514 EJ Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Tot rust komen

“Het Lange Voorhout is dan ook echt een plek waar ik tot rust kom. Dit vind ik de mooiste laan van heel Nederland. Ik kan daar uren op een bankje zitten en dan alleen maar om me heen kijken. In het voorjaar als alle krokussen er zijn en tijdens de herfst vind ik de laan op zijn mooist.” 

Favorieten van Horas
Foto Francine van der Wansem

Leukste wijk van Den Haag

“Op dit moment is het Zeeheldenkwartier mijn favoriete wijk natuurlijk, omdat hier mijn winkel is. Het is een diverse en gezellige wijk. De Piet Heinstraat is ook heel leuk met prachtige winkels zoals de Huishoudwinkel. Bovendien wordt de nieuwe gracht bij het Piet Heinplein heel mooi. Daarnaast heb ik ook hele goede herinneringen aan het Hofkwartier, omdat ik daar 28 jaar ondernemingen heb gehad.”

favorieten van Horas
Foto Francine van der Wansem

Beste lunchroom

“Ik ga graag lunchen bij DayTime op de Denneweg, dat is van vrienden van mij. Het is een lunchroom maar ze hebben ook heel veel Indonesische gerechten, net even iets anders. Zo hebben ze hele goede saté, echt lekker en niet standaard.” 

Favorieten van Horas
Foto Francine van der Wansem

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.