Pak je regenboogvlag maar vast uit de kast, want eindelijk (ein-de-lijk) is er dit jaar weer Pride The Hague te vieren in Den Haag. Het feestje om te vieren wie je bent vond voor het laatst plaats in 2018, dus het is inmiddels wel tijd voor een party.

Slecht weer in 2019, toen corona en ook afgelopen jaar werd het Rainbow Festival afgezegd. Maar in 2024… gaan we een lekker roze (en alle andere kleuren) feestje houden in Den Haag!

Pride Den Haag

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei wordt de regenboogvlag weer uitgehangen. Op 17 mei staat een openingsprogramma op de agenda. Hier wordt inhoudelijk ingegaan op een aantal actuele thema’s binnen de community, zoals zichtbaarheid en veiligheid in de stad. Daarnaast zijn er een aantal optredens en is er ruimte voor de Haagse Queer organisaties om zich te laten zien.

Op zaterdag 18 mei loopt de Pride Walk vanaf de Koekamp langs het Vredespaleis, daarna wordt een groot feest beloofd. Ouderen en jongeren komen samen op zondag 19 mei bij de Pride Brunch. Binnenkort wordt het hele programma bekend gemaakt.

Pride The Hague: ‘Een demonstratie en een feest om elke vorm van diversiteit en de acceptatie daarvan te bevorderen en te vieren. Iedereen is welkom, ongeacht gender, afkomst, religie of geaardheid’, aldus de organisatie.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.