Zangeres en televisiester Patty Brard woonde tijdens haar leven een paar keer in Den Haag. Nu er een Tv-serie over haar leven is verschenen, gingen wij op zoek naar Haagse herkenningspunten.

Heb jij ‘m al gebinged, de serie over het leven van Patty Brard? De serie PATTY is sinds afgelopen week te zien op Videoland. Wij keken de serie, maar natuurlijk alleen om te zien of Den Haag erin voorbij komt…

Televisieserie Patty

We hebben de serie over het leven van Patty in één ruk uitgekeken. Het verhaal van Patty gaat langs hoge pieken (de duikplank) en diepe dalen (haar faillisement). Ook gaat haar levensverhaal langs Den Haag.

Op haar elfde jaar kwam Patty in Den Haag wonen en ook later in haar leven kwam ze terug naar onze stad. Zo kocht ze een statig herenhuis aan de Javastraat, vlakbij het Vredespaleis. In 1994 ging de diva failliet en werd de Haagse woning verkocht.

Opnames in Den Haag

Genoeg redenen dus om Den Haag terug te laten komen in de serie zou je denken. Een paar van de opnames vonden afgelopen jaar plaats in Den Haag.

Lees verder onder de foto’s >>>

Zoals je hierboven ziet komen er herkenbare Haagse locaties voorbij, maar de meeste scenes lijken niet hier opgenomen. Wat wij direct herkenden: Patty en haar vriendinnen rijden op hun brommers over het Lange Voorhout.

De Boekhorststraat en H&M

Ook in de Boekhorststraat vonden opnames plaats. Zoals op de hoek bij Recordcorner. Deze platenzaak zie je duidelijk terug. Binnen aan de wand hangt een poster van de Golden Earring. De band treedt op in Club 192 staat er op het pamflet.

Club 192 kennen wij niet (meer), maar de opnames voor de deur van deze club vonden plaats in de Halstraat. De achteringang van de H&M blijkt in de serie de entree van de uitgaansgelegenheid.

Het enorme herenhuis aan de Javastraat, komt in de serie niet terug, daarvoor is een andere woning gekozen. Heb jij nog andere Haagse locaties ontdekt?

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.