Het leukste moment van de week komt er weer aan: het weekend! Of je nu met je kind op pad wil gaan in dit laatste weekend van de voorjaarsvakantie of liever met de grown ups gaat après-skiën: er staan diverse uitjes in de Haagse weekendagenda. Kijk je mee?

Wild Rooster Festival Winter Editie

Iedere zomer transformeert de Grote Markt in een broeinest van cowboys en rockabilly-liefhebbers tijdens het Wild Rooster Festival. Maar wachten tot augustus om te genieten van modderworstelen en rauwe Amerikaanse muziek hoeft niet. De wintereditie van dit festival staat namelijk voor de deur. Poppodium De Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop bieden op vrijdag 23 februari allemaal een podium aan bands uit de rootsmuziekscene. Op de line-up staan onder andere The Candyman Duo, The Blue Cats en Stringcasters.

Het evenement is gratis en het festival begint om 20.00 uur. Bekijk de gehele line-up en het programma hier.

Voorjaarsvakantie bij Pluk!

Ontdek dit weekend een scala aan kinderactiviteiten bij Stadsboerderij Pluk! Van het onderzoeken van de bodem tot het maken van een toverstaf: er is voor elk wat wils. Zondag 25 februari wordt de voorjaarsvakantie officieel afgesloten met een kampvuur waar de kinderen marshmallows kunnen roosteren.

De prijzen verschillen per activiteit, maar zijn niet duurder dan 10 euro. Om teleurstelling te voorkomen wordt aanmelden geadviseerd.

Lichtjesavond in de Uithof

Ga vrijdag 23 februari tussen 20.00 en 22.30 uur naar De Uithof voor een romantisch schaatsavontuur tijdens de Lichtjesavond. Het ijs zal omgeven zijn door een zee van kaarsen en op de achtergrond hoor je liefdevolle muziek.

Tickets kosten 11 euro.

Krokus Kabaal Jeugdfestival

Door heel Den Haag vind je op tien verschillende culturele locaties het Krokus Kabaal theaterfestival. Dit is een festival voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Tot en met zondag 25 februari zetten de Haagse Cultuurankers hun deuren open voor workshops, theater- en dansvoorstellingen. Wat je kan verwachten? Wat denk je van de voorstelling Potje (2+) bij theater De Regentes of Kokers, kokers, kokers (3+) bij Theater en Filmhuis Dakota.

Bij de bibliotheken van de Haagse Cultuurankers  – in Loosduinen, Nieuw Waldeck, Leidschenveen en Ypenburg – is de toegang helemaal gratis. Bij de overige locaties varieert de prijs voor een toegangskaartje van 3 euro tot maximaal 8,50 euro. Reserveren doe je hier.

Tulpenpluktuinen Scheveningen

Leuk voor ouder en kind: pluk je eigen bosje tulpen in knalkleuren op Scheveningen. Er zijn meerdere pluktuinen, met maar liefst 25.000 tulpen bij het Kurhaus en in de Palace Promenade. Bij besteding vanaf 10 euro bij de deelnemende horeca en winkeliers op Scheveningen Bad ontvang je een voucher. Deze voucher geeft je toegang tot de tulpenpluktuinen en is het hele weekend geldig.

Après-ski feest

Op vrijdag 23 februari staat De Uithof in het teken van aprés-ski. Bereid je voor op een avond vol muziek, eten en drinken. Er zijn optredens van zanger Chicco en dj Rob van Dijck, die ervoor zullen zorgen dat niemand stil kan blijven staan op de dansvloer.

Trek je beste outfit aan en sluit je vanaf 20.30 uur aan bij dit après-ski feest. De entree is gratis.

Het poppentheater

Op zoek naar een uitje voor het hele gezin tijdens dit weekend? Kooman’s Poppentheater presenteert op 23 februari een voorstelling genaamd Zevenslapers. De voorstelling draait om de avonturen van Mies en Dorus, twee muizen die bekend staan als de Zevenslapers vanwege hun winterslaap van zeven maanden. Ze vinden een knus plekje om te rusten in het snoepwinkeltje van het Snoepmannetje. Echter, wanneer Mies een hapje neemt van een nieuw snoepje dat het Snoepmannetje aan het maken is, gebeurt er iets buitengewoons.

De poppenshow begint om 14.00 uur. Tickets kosten 14 euro en je koopt ze hier.

Chinees Nieuwjaar

Op zaterdag 24 februari moet je niet vreemd opkijken als je een draak door het centrum van Den Haag voorbij ziet komen. Op die dag wordt namelijk het Chinese nieuwjaar in onze stad gevierd.. Zowel in het stadhuis van Den Haag als in Chinatown zijn tal van activiteiten te beleven om het nieuwe jaar, het jaar van de Draak, in te wijden.

Je bekijkt het programma in het artikel hieronder:

Winterfest

Op 24 februari 2024 komt Popradar tot leven met Winterfest. Dit evenement, dat duurt van 18.00 tot 01.00 uur, biedt een gelegenheid om de lokale muziekscene te verkennen. Gedurende de avond zullen 25 bands optreden, verdeeld over zeven oefenruimtes en het café van Popradar. Elk genre krijgt zijn moment, van alternatieve rock tot triphop en van funk tot metal. De line-up bestaat onder andere uit Coco Cocaine, Treacher en Dream Flight To Antarctica.

Tickets zijn gratis! Bekijk het programma hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.