Zondag 10 maart 2024 is het zover. Om kwart over negen in de ochtend klinkt het eerste startschot van de City Pier City-loop. Gedurende de hele dag lopen verschillende groepen een route door de stad. Voor alle deelnemers én als je juichend langs de kant wilt staan, hebben we hier alles over de CPC 2024 voor je op een rijtje gezet.

Zondag 10 maart 2024 staat Den Haag in teken van de 48ste editie van de CPC Loop. Hier vind je alle info van programma tot route en bereikbaarheid.

CPC 2024

Het grote hardloopevent begint al op vrijdagavond 8 maart. Dan is namelijk de Night Walk waarbij sportievelingen van de stad naar het strand wandelen door versierde straten en langs lichtkunstwerken. Klik hier om meer te lezen over de City Pier City Night Walk.

De 48ste editie van de CPC Loop is zondag 10 maart. Je kunt deelnemen aan verschillende afstanden en daarbij zijn er verschillende starttijden. Doe je niet mee, maar ben je die dag wel op pad? Ook dan is het handig om even verder te lezen, want grote delen van de stad zijn tijdens dit event afgesloten.

Inschrijven

Inschrijven voor een van de afstanden van de City Pier City 2024 kan helaas niet meer. De verschillende afstanden zoals de jeugdloop, 5k, 10k en halve marathon zitten helemaal vol.

En: wist je dat iedereen mee kan doen aan de CPC? dus laat je niet tegenhouden omdat je in een rolstoel zit!

Programma CPC 2024

Programma CPC 2024

Parcours

Dit wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bereikbaarheid CPC 2024

Het festivalterrein vind je op het Malieveld. Dat is vanaf Den Haag Centraal Station maar een klein stukje lopen.

De auto

Alle deelnemers en toeschouwers wordt aangeraden zoveel mogelijk via het openbaar vervoer te reizen. Mocht je toch met de auto naar Den Haag willen komen dan kun je het beste parkeren bij Q-Park CS New Babylon. Deze parkeergarage ligt op 700 meter wandelafstand naar het Malieveld. Deze parkeergarage is via de Utrechtsebaan (afslag 2) te bereiken. Let op: Apcoa Parking Malieveld is gesloten.

De fiets

Kom je uit Den Haag, dan weet je het Malieveld waarschijnlijk wel te vinden. De makkelijkste manier om de locatie van de CPC te bereiken is dan ook met de fiets. Bij het Malieveld komen tijdelijk extra fietsenstallingen te staan om je (brom)fiets te stallen. In het centrum zijn gratis bewaakte fietsenstallingen van Biesieklette te vinden.

Openbaar vervoer

Met tram 9 stap je uit bij halte Malieveld (Bosbrug) of Dr. Kuyperstraat. De tramhalte Korte Voorhout van tram 15 en 16 is ook een optie.

Het Malieveld is met het OV goed bereikbaar. Kom je met de trein vanaf NS Centraal Station, kun je het beste lopen. Vanaf de hoofdingang loop je rechtuit langs de Koekamp in een minuut of 4 naar het Malieveld. Vanaf Station Hollands Spoor kun je de trein, tram 17 of tram 1 naar Den Haag CS nemen.

Vanaf NS-station HS kun je het beste via Centraal Station naar het Malieveld.

Omleidingen tram en bus van HTM

De CPC zorgt voor verschillende omleidingen van het openbaar vervoer. De HTM laat weten: De omleidingen starten vanaf 12.00 uur. Een aantal busomleidingen op bus 20, 22 en 24 starten al vanaf het begin van de dag.

Wegafzettingen tijdens CPC

Door de duizenden renners moeten verschillende straten in Den Haag worden afgezet. De afsluitingen op zondag 10 maart zijn gelukkig allemaal maar tijdelijk. Hieronder vind je binnenkort een overzicht van de straten die tijdelijk zijn afgezet en laat ook duidelijk zien hoe lang de afzetting duurt.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.