Een gebouw in de Haagse Schilderswijk staat in de top 25 van engste dingen, die door de Google camera, zijn vastgelegd. Het gaat om de rode auto aan een muur in de Westenbergstraat. Waarom hangt deze auto daar?

Op de website Twentytowords.com wordt het Haagse kunstwerk beschreven als ‘een spinnenauto die de wetten van de zwaartekrachten ontwijkt’. Het lijkt namelijk alsof de rode Mini geparkeerd staat op een muur. Wij kunnen je al gelijk vertellen dat het geen spinnenauto is, maar een kunstwerk van de Hagenaar Theo van Laar.

Vrrrroooommmm

De kunstenaar Theo van Laar, zelf een Schilderswijker, kreeg in 1980 de opdracht om een grote blinde muur in te richting. Dit in kader van een stadsvernieuwingsproject. Theo kon met de muur alles doen, hij had namelijk alle vrijheid gekregen. Uiteindelijk heeft hij dus dit kunstwerk met de naam Vrrrroooommmm gemaakt.

Van Laar: “Automobilisten klagen geregeld dat de gemeente te weinig aan parkeerproblemen doet. Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Zo ontstond het parkeerdak dat een kwartslag gedraaid is”, aldus de kunstenaar in het ANWB-tijdschrift Kampioen van oktober 1988.

Oproepje

Mysterie opgelost! Loop jij ook al tijden rond met een Haags mysterie dat echt opgelost moet worden?  Tip de redactie. Wie weet lossen we het voor je op.

Lees ook…

Comments are closed.