De Vlaamse Laure Dierckx (34 jaar) woont sinds achttien jaar in Den Haag, en onze stad voelt voor haar helemaal als thuis! Regelmatig bezoekt ze restaurants, fotoplekken of nieuwe hotspots in Den Haag. Benieuwd naar haar favorieten? Ze deelt ze graag met ons.

Over Laure

“Ik ben geboren in België, maar heb nu mijn thuis gevonden in Den Haag. Ik hou van de directheid van Nederlanders. Sinds kort heb ik mijn passie gevonden: vrouwen laten inzien dat zelfliefde heel belangrijk is. Maakt niet uit welke kleur, maat of lengte! Ik zie mijzelf als feel good maker en dit ben ik aan het opbouwen op onder andere Instagram en TikTok.”

Swipe naar links om de favoriete plekken van Laure in Den Haag te ontdekken >

Favorieten van Laure
Foto: Laure Dierckx

Beste lunch spot van Den Haag

“Ik vind Pomegranate altijd fijn qua eten. Het is een Australisch café en is gelegen in de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier. Hier lijkt het net alsof ik terug ben in Australië. De gerechten zijn gezond en de smaken zijn uitgebalanceerd en goed. De bediening is daarnaast super aardig en ook de sfeer en de simpliciteit van de zaak spreken me aan.” 

Favorieten van Laure
Foto Francine van der Wansem

Goede start van het weekend

“Een perfecte plek om het weekend te beginnen vind ik By AMI. Hier is het over the top kitsch met kleurrijk interieur. Ideaal om een hapje te eten, cocktails te drinken en mensen te kijken. De cocktails zijn heel goed, waarbij mijn favoriet de frozen pornstar martini is. Wat betreft eten raad ik de coquilles aan, geserveerd in heerlijke truffelsaus.”

Favorieten van Laure
Foto Francine van der Wansem
Favorieten van Laure
Foto Laure Dierckx

Meest fotogenieke plek

“Een van de meest fotogenieke plekken van Den Haag vind ik Plein 1813. Het is een best wel onbekende plek, maar ik vind het een mooi en statig plein. Ideaal als fotospot of om in de zomer rond te wandelen. Het is een Nationaal Monument met veel historie, wat het extra bijzonder maakt. Zo is het in 1869 onthuld ter nagedachtenis aan de overwinning op Napoleon.” 

Favorieten van Laure
Foto Laure Dierckx

Beste plek in de zomer

“Mijn favoriete plek in de zomer is toch wel het Anna Paulownaplein. Hier is het fantastisch en vind je genoeg leuke restaurants. Het terras van het La Paulowna Boutique hotel is altijd heerlijk zonnig. Ook Bayonne en Wicked Wines vind ik leuk.” 

Favorieten van Laure
Foto Francine van der Wansem

Lekkerste ijs van Den Haag

“Een van mijn echte lievelings hotspots is toch wel de ijssalon in de Theresiastraat: Luciano. In de zomer ben ik daar bijna elke dag te vinden voor een bolletje ijs. Mijn favoriete smaak is witte chocolade,  kokos en in de winter neem ik de verse warme chocolademelk. Goed om te weten is dat ze in de winter beperkt open zijn. Mijn tip: laat je hoorntje vullen met warme chocoladesaus. 

Favorieten van Laure
Foto Francine van der Wansem

Geheim van Den Haag

“Een groot geheim van Den Haag vind ik toch wel het doorgangetje naar de Paleistuin. Als je vanuit de Molenstraat het steegje inloopt, dan lijkt het alsof het op een gegeven moment doodloopt. Maar als je dan bij de bel aanbelt, dan gaat er een deur open en kan je doorlopen naar de Paleistuin!”

Favorieten van Laure
Foto Francine van der Wansem

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.