De krokusvakantie staat op het punt te beginnen in Den Haag. Dan is het handig om te weten wat de weersverwachting is voor de komende week. Floris Lafeber, meteoroloog bij Weeronline.nl, doet een voorspelling.

Floris begint met het weekend: “Zaterdag blijft het vaak droog met wolkenvelden en zonnige momenten. Het wordt de beste dag van het weekend, want zondag staat wederom behoorlijk wat regen op het programma. Beide dagen is het gemiddeld 10 graden.”

Langere droge perioden

Voor vakantiegangers in Nederland is er relatief goed nieuws volgens Floris, want na het weekend is vaker ruimte voor langere droge perioden waarin af en toe de zon door kan breken. “Maandag is er nog kans op enkele buien, maar vooralsnog lijkt dinsdag in ieder geval droog te verlopen. De zon kan dan zeker eventjes schijnen, maar tot zonovergoten dagdelen komt het zeer waarschijnlijk niet.”

Geen echte winterkou

Hoe het weer later in de week uitpakt, is nog wat onzeker volgens Floris: “Er zijn signalen voor ronduit wisselvallig en zelfs onstuimig weer, maar ook scenario’s voor een droger weerbeeld. Waarschijnlijk komt het kwik overdag rond 10 graden uit en tijdens de nachten blijft het vaak boven het vriespunt. Op echte winterkou hoeven de vakantiegangers niet te rekenen.”

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.