Joehoe, het is weer weekend en voor de kids is de voorjaarsvakantie begonnen. Heb jij de agenda al gevuld met leuke uitjes, of heb je nog geen idee wat jij en je kind gaan doen? Geen nood, wij hebben genoeg ideeën voor volwassenenuitjes en kinderactiviteiten. Swipe maar mee voor de uittips voor dit weekend in Den Haag.

Mama Mia! de musical

Wie kent  ‘m niet: de hitmusical geïnspireerd op de hits van ABBA. De oorspronkelijke musical  uit 1999 was al een hit, de film uit 2008 werd evengoed razendpopulair en dit hele weekend  is de Nederlandse Mamma Mia!  te zien bij het World Forum in Den Haag.

De voorstelling op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari begint om 20.00 uur en op zondag 18 februari begint het om 14.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 38,90 euro en je bestelt ze hier.

Krokus Kabaal jeugdfestival

Door heel Den Haag vind je op tien verschillende culturele locaties het Krokus Kabaal theaterfestival. Dit is een festival voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Van zaterdag 17 februari tot en met zondag 25 februari zetten de Haagse Cultuurankers hun deuren open voor workshops, theater- en dansvoorstellingen. Wat je kan verwachten? Wat denk je van de voorstelling Baard (6+) bij theater De Regentes of de workshop Rapper in 1 dag (8+) bij Theater en Filmhuis Dakota.

Bij de Cultuurankerbibliotheken – in Loosduinen, Nieuw Waldeck, Leidschenveen en Ypenburg – is de toegang helemaal gratis. Bij de overige locaties varieert de prijs voor een toegangskaartje van 3 euro tot maximaal 8,50 euro. Reserveren doe je hier.

Vunzige Deuntjes

Bereid je voor op een nacht vol beats en goede vibes, want Vunzige Deuntjes staat klaar om de dansvloer van Paard te laten trillen. Verwacht hiphop, R&B, dancehall en afro-deuntjes om op te dansen, sjansen en schuren.

De deuren openen om 23.30 uur. Tickets kosten 16,50 euro en je moet 18+ zijn voor dit feest.

Winterse dorpwandeling

Verken de geschiedenis van Scheveningen tijdens een dorpswandeling met vissermannen Wim en Gerard. Ontdek het vissersdorp, de Sperrgebiet-periode tijdens de Tweede Wereldoorlog en de plek waar kunstenaars als Hendrik Willem Mesdag en Immetje opkwamen. De rondleiding begint bij de zeilwagen voor Muzee Scheveningen. Trek je warme visserstrui aan en wandel mee op zaterdag 17 februari van 11.00 tot 13.00 uur.

Entree is 10 euro, inclusief een winterse versnapering in museumcafé De Halve Vleet.

Poppentheater

Op zoek naar een uitje voor het hele gezin tijdens dit weekend? Kooman’s Poppentheater presenteert van 17 tot 23 februari vijf voorstellingen, waaronder Het Bakbeest op zaterdag 17 februari. De voorstelling gaat over bakker Bram die voor een uitdaging staat wanneer zijn verjaardagskrentenbrood voor de koning wordt gestolen door een mysterieus Bakbeest. Samen met Wasco de Wasbeer, Bianca het Witte Wief en Pepijn het Moeraskonijn gaat hij op een avontuurlijke zoektocht om de dief te vinden.

De poppenshow begint om 14.00 uur.Tickets kosten 14 euro en je koopt ze hier.

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective

Filmhuis Den Haag staat bekend om zijn vooruitstrevende programmering, waarbij naast de nieuwste premières ook ruimte is voor een terugblik op het verleden. In hun retrospectieven onderzoeken ze hoe de cinema zich heeft ontwikkeld en welke creatieve geesten daar een rol in hebben gespeeld. Deze maand staat volledig in het teken van Nicolas Cage, met een selectie van zijn meest iconische films.

Cage Rage: A Nicolas Cage Retrospective duurt van donderdag 15 februari tot woensdag 13 maart.  Tickets voor de filmvoorstellingen kosten 12 euro en je bekijkt hier het programma.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.