Investeringen in kwaliteit hebben een prijs

Samenvatting

2023 markeert een keerpunt voor Schiphol. Reizigers hadden weer een fijne reiservaring op de luchthaven, werkomstandigheden voor medewerkers zijn verbeterd en Schiphol initieerde een 8-puntenplan om de luchthaven structureel stiller, schoner en beter te maken. Schiphol sluit 2023 financieel af met een onderliggend resultaat van 101 miljoen euro. Ondanks dat de financiële resultaten zijn verbeterd, staan Schiphols financiën onder druk vanwege significante kostenstijgingen, investeringen en noodzakelijke verbeteringen in kwaliteit.

Het is tijd om meer te investeren in de kwaliteit van Schiphol. Recente investeringen hebben zich echt uitbetaald. Zowel werken op als reizen via Schiphol is aanzienlijk verbeterd. En we zijn nog niet klaar. We moeten doorgaan met investeren om de kwaliteit te waarborgen voor luchtvaartmaatschappijen, reizigers en medewerkers. 2023 markeert ook een keerpunt in onze aandacht voor onze buren en het klimaat. Meer dan ooit zijn we gemotiveerd om de leefkwaliteit te verbeteren en zorg te dragen voor het klimaat. Dat willen we doen door ons 8-puntenplan uit te voeren. Op korte termijn is een reductie van geluid essentieel, bijvoorbeeld door de nachtsluiting. We blijven werken aan een uitstekende luchthaven voor iedereen op en rond Schiphol.

Ruud Sondag, CEO Royal Schiphol Group

Author

Comments are closed.