Terwijl Joshua Enzolaia de keuken even laat voor wat ‘ie is, rekent Stef van Harskamp nog een zak vers gebrande koffie af in de koffiebranderij van Café Bistro Loft. Bij Loft doen de twee eigenaren nog bijna alles zelf: van bediening tot de administratie.

Midden in de Vruchtenbuurt vind je de voormalig Christelijk-gereformeerde Jeruzalemkerk. Sinds afgelopen jaar zwaaien Stef en Joshua hier de scepter.

Een restaurant in een kerk

Joshua en Stef namen in oktober 2023, kort na het vijfjarig bestaan, Bistro Café Loft over. Het bekende restaurant bevindt zich in de kerk midden op de rotonde van het Pomonaplein. Al voor de overname stond Loft bekend om de gluten- en lactosevrije gerechten die allemaal vegetarisch zijn. De twee horecaondernemers gaan hier mee door, maar hebben nog veel meer plannen.

Goed voor de aarde

Stef werkt al jaren in de chocolaterie die in het pand van Loft is gevestigd en ook Joshua staat al jaren in de keuken van het restaurant. Stef: “Ik studeerde in Den Haag en kwam als bijbaan in de horeca terecht. Zo’n vijf jaar terug begon ik met het importeren van koffie en chocolade. Ik vind het belangrijk dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat ze goed omgaan met het milieu.”

De Hagenaar las in het buurtkrantje dat Loft ondernemers zocht die zich in het pand wilden vestigen. Mijn idee van eerlijke koffie en chocolade sloeg enorm aan. Sindsdien brand ik hier mijn bonen en worden mijn koffie en zelfgemaakte bonbons geserveerd in Loft.”

Het lekkerste op de menukaart

Op de vraag wat de twee heren het liefst eten in hun eigen restaurant, roepen ze beiden: “Korean Crunch!”. Dit gerecht van tofu, met soja en knoflook en Koreaanse guacamole met noedels, is ook het favoriete gerecht van veel bezoekers.

Lees verder onder de Insta-post>>>

Vegetarische en gluten- en lactosevrije gerechten

Joshua werkt al jaren in de Haagse horeca, na een studie als chef-kok in Spanje: “Ik wilde altijd een eigen restaurant en die droom is nu uitgekomen.” Joshua kookt vegetarisch en veel van de gerechten zijn gluten- of lactosevrij. “Zo kan iedereen iets lekkers vinden op de kaart. Veel mensen vragen of de ‘kip’ die ze eten wel echt vega is, dus dat zegt genoeg”, lacht hij.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de moestuin van het restaurant. Joshua: “Het is de bedoeling dat veel van onze groenten uit eigen tuin komen. Binnen een paar maanden is dat geregeld, die tuin zetten we samen met de buurt op en grenst aan de kerk. Door zelf te verbouwen kunnen we de garantie geven dat alle groenten biologisch zijn.”

De komende tijd veranderen Stef en Joshua niet veel aan Loft: “Dat we in een kerk zitten wekt bij veel mensen al verwonderde blikken op, dat is mooi om te zien. Kunstenaars hebben de wanden beschilderd waardoor het een warme ruimte is. We hebben naast de chocolaterie en koffiebranderij ook een brouwerij, yogaruimte én bed and breakfast, maar daarnaast ook plannen voor een comedyclub. We zitten zeker niet stil en pakken elk onderdeel van het bedrijf samen aan. Dat maakt ons én de locatie best uniek.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.