Vind jij het leuk om een stadsgenoot op tv te zien? Kijk dan naar het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws, want de bekende oud-stadsgenoot Frank Dane en huidige stadsgenoot Tom van Kalmthout doen mee aan deze spelshow.

Dit Was Het Nieuws is een spelprogramma waarin twee teams tegen elkaar strijden en op humoristische en satirische wijze het recente nieuws bespreken. Frank neemt het op tegen Roxanne Kneteman en Tom neemt het op tegen Yannick van de Velde. Teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek nemen deze kandidaten onder hun hoede. Harm Edens presenteert het programma.

Frank Dane

Frank Dane is een bekende Nederlandse radio-dj en televisiepresentator, voornamelijk bekend van zijn werk bij Radio 538 en RTL4​​. Zijn carrière begon in de jaren negentig op Midvliet FM, gevolgd door Stadsradio Rotterdam. Hij gebruikt sindsdien de naam Dane zodat het verband met zijn broer Robert Jensen minder snel wordt gelegd. De naam Dane is een verwijzing naar hun Deense achtergrond.

In 2023 was Dane samen met Tim Klijn te zien als gastjury in het televisieprogramma Ranking the Talent. In datzelfde jaar deed hij mee aan het televisieprogramma De kwis met sneeuwballen. Frank Dane is ook regelmatig te zien als presentator en deskundige bij RTL Boulevard. 

Frank Dane presenteert samen met zijn sidekicks Jelte van der Goot en Airen Mylene De 538 Middagshow. Van maandag tot en met donderdag hoor je ze tussen 16: 00 en 19: 00 uur op Radio 538.

Tom van Kalmthout

Tom van Kalmthout is acteur en rapper. Hij is bekend van zijn werk in de komedie en als onderdeel van het duo Rundfunk, samen met Yannick van de Velde. Van 2009 tot 2013 studeerde Tom aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA)​​. 

De televisieserie Rundfunk is een absurde komedie die zich afspeelt op een middelbare school en verschillende sketches bevat. Momenteel is de reeks Duco en Roy op televisie te zien. Hierin wordt het tweetal Duco en Roy gevolgd in het najagen van hun ultieme droom: beroemd worden. 

Tom van Kalmthout en  Yannick van de Velde ontvingen de Neerlands Hoop 2018.

Dit Was Het Nieuws

Het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws is vanaf donderdag 7 maart te zien om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. De aflevering met Frank is te zien op donderdag 7 maart en de aflevering van Tom op donderdag 14 maart.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.