Schiphol en vrachtinformatieplatform Cargonaut hebben de afgelopen jaren gezamenlijk gewerkt aan de vernieuwing van het zogenoemde Port Community System (PCS). Het PCS is het centraal platform voor informatie- en gegevensuitwisseling tussen vrachtpartijen op Schiphol en overheden zoals de Douane.

Door de vernieuwing van specifieke onderdelen in het PCS is het systeem robuuster en gereed voor de toekomst. Op deze manier kunnen we op een veilige manier blijven zorgen voor een vlotte import en export van grote hoeveelheden vracht.

Joost van Doesburg, Head of Cargo bij Schiphol

Het PCS is van essentieel belang bij het verwerken van informatie binnen het vrachtproces. Het vernieuwde systeem maakt het mogelijk om gebruik te maken van nieuwe technologieën, zoals API-koppelingen (software), XML (overzetten van data) en het OneRecord datamodel. Met dit model kunnen luchtvrachtpartners binnen dit digitale ecosysteem gegevens eenvoudig en transparant uitwisselen. Omdat we vernieuwingen doorvoeren terwijl de activiteiten doorgaan, hebben we ervoor gekozen om data geleidelijk over te zetten. Momenteel zijn we bezig met het migreren van de eerste klanten naar het vernieuwde PCS.

Marco van Katwijk, Head of Cargonaut

Author

Comments are closed.