Bijna dagelijks zien we een hond, gemaakt van zand, liggen op de Grote Marktstraat. Wij vragen ons meteen af; waarom maakt de zandkunstenaar steeds een hond en nooit iets anders? En, nog opvallender; waarom duiken die honden overal in de wereld op?

Zowel in Dordrecht , Tilburg en Londen werden ze al gespot: labradors gemaakt van zand. Sinds het lekkerder weer is (vanaf juni) ligt de labrador in de binnenstad van Den Haag. Dagelijks wordt het dier, met kleine hondjes en al, gemaakt door een andere man of jongen.

Labrador van zand

Het tasje dat op het trottoir ligt met euro’s en andere munten bewijst wel hoe mooi mensen het zandkunstwerk vinden dat sinds een aantal weken bijna dagelijks de Grote Marktstraat siert. De maker verschilt nog wel eens, maar het zandsculptuur zelf beeldt altijd hetzelfde uit: een hond met puppies.

Het lijkt erop alsof de zandsculptuur van de hond elke dag hetzelfde is. Wij vragen ons meteen af; heeft die man een mal en waarom maakt hij steeds een hond?

Lees verder onder de foto’s>>

De hondenfamilie van zand ligt recht tegenover de ingang van de Nieuwe Passage. Een paar keer hebben we de jongen, die druk bezig was het dier vorm te geven, aangesproken. Maar helaas, hij sprak geen Nederlands.

Wel zijn we erachter of hij de dieren zelf maakt. Een aantal winkelmedewerkers, van winkels liggend aan de Grote Marktstraat, laat ons weten dat de man of jongen in kwestie dagelijks met een losse berg zand begint met zijn kunstwerk. Gedurende de dag komen er dan ook nog puppies bij.

Geld verdienen

Aangezien de honden over heel de wereld opduiken, lijkt het erop dat je met het afbeelden van een lieve labrador meer verdient dan een simpel zandkasteel. En we moeten toegeven: de Haagse honden zien er overtuigend uit. Naast de straatmuzikanten en cartoontekenaar aan de Grote Marktstraat, is de zandsculpturist een leuke nieuwe aanwinst tussen de drukte van de shoppers die er lopen.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.