Paarden de draaimolen af en paashazen met lichtere mandjes; één van deze wensen over ‘dierenleed’ is een serieus voorstel, de ander is van onze grote vrienden van Kooten en de Bie.

Je hebt het nieuws afgelopen week vast voorbij zien komen; dierenrechtenorganisatie Peta Nederland wil dat pretpark de Efteling dolfijnen, paarden en andere dieren uit carrousels verwijdert omdat het een verkeerd signaal afgeeft aan kinderen hoe om te gaan met dieren. Ook Haagse iconen Kees van Kooten en Win de Bie hadden zo’n 35 jaar terug al te maken met fantasiedierenleed.

Dierenleed in de chocolaterie

Al in 1989 kwamen van Kooten en de Bie in hun wekelijkse programma Keek op de Week langs bij de chocolaterie waar de paashazen niet goed werden behandeld én een verkeerd beeld aan kinderen zouden geven.

Een haas in een auto of op de motor, daar krijgen kinderen maar rare ideeën van aldus controleur van Kooten, ook het te dicht op elkaar plaatsen en de te zware mandjes met paaseitjes van de chocolade paashazen is niet goed voor de dieren. Geniet van deze nostalgische beelden.

Bekijk hier de video (vooral vanaf 1: 36 gaat het over de nieuwe normen voor de paashazen):

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.