Wekelijks zet indebuurt een asieldier in het zonnetje in de hoop op een nieuw baasje. Deze week hondje Brownie.

Dat Brownie (vijf jaar oud) met haar vooruitstekende onderkaak en kromme pootjes een unieke en knappe verschijning is, mag duidelijk zijn. Maar waar ze precies een kruising van is, is wat minder duidelijk. Het zal ons niets verbazen als er iets van Terriër in zit.

Lekker wandelen

Brownie heeft zo haar voorkeuren voor andere honden. En als een andere hond haar niets lijkt, dan laat zij dit ook duidelijk merken door uit te vallen en kan hier best standvastig in zijn. En met een ander kan ze rustig een wandeling maken. Wisselend dus.

Helaas weten we niets van haar verleden. Of Brownie ooit  geleerd heeft om alleen thuis te blijven of dat ze zindelijk is in huis. Haar nieuwe eigenaar zal dit langzaam op moeten bouwen.

Schrikachtig

Wel weten we dat Brownie schrikt van onverwachte en ‘vreemde’ dingen. Zij kan daarop reageren door te snappen. Ze schrok bij de dierenarts zo erg van een prik dat het meerdere weken (en veel kaas) heeft geduurd voordat wij haar weer een tuigje om konden doen. Het spreekt voor zich dat we op zoek zijn naar mensen die hiermee om kunnen gaan en eindeloos geduld hebben. Belangrijk is dat Brownie haar mensen kan vertrouwen en zich veilig voelt bij hen.

Een groot pluspunt is dat Brownie een grote liefde heeft voor eten en lekkers. Het omdoen van haar tuig, een bezoek aan de dierenarts, nieuwe mensen ontmoeten kan hierdoor leuker worden gemaakt.

Haar nieuwe eigenaren in spe moeten meerdere keren langskomen om een band op te bouwen, voordat Brownie met hun mee naar huis mag.

Als je denkt dat Brownie en jij/jullie het goed kunnen hebben samen, stuur dan een email met je gezins-/woonsituatie, evt. ervaring met honden naar [email protected] vergeet je telefoonnummer niet te vermelden. We plaatsen haar niet in een gezin met kleine kinderen.

Stichting Haags Dierencentrum

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.