Zaterdag 10 februari 2024 is het Chinees nieuwjaar en begint het jaar van de draak. De draak staat voor kracht en geluk en zorgt ervoor dat we een voorspoedig jaar krijgen. Veel mensen kijken dus uit naar het jaar van de draak, waarom vieren we dat in Den Haag dan pas op 24 februari?

In het Atrium in het stadhuis en in China Town wordt op zaterdag 24 februari 2024 het Chinees nieuwjaar gevierd. Alle activiteiten zijn gratis.

Programma Chinees Nieuwjaar Den Haag

Vanaf 10.00 uur zijn er op 24 februari in het Atrium optredens van diverse dansgroepen. En dan komen we ook gelijk bij de reden waarom dit grote feest hier twee weken later gevierd wordt. De hoofdact (waarvan de naam nog bekendgemaakt wordt) kon op 10 februari niet en op de 24ste wel. Deze act is zo groot dat de organisatie daarvoor de hele viering verschuift.

Na de verschillende optredens van jong en oud gaat er een stoet van draken en dansers door de winkelstraten en de Wagenstraat in China Town. De viering duurt tot 17.00 uur.

Lees ook…

Comments are closed.