Haagse lekkerbekken opgelet: de nieuwste editie van de Gault&Millau restaurantgids is op maandag 5 februari gepresenteerd. Dit nieuws brengen we niet voor niets, want er staan ook restaurants uit Den Haag in!

Over Gault&Millau

De restaurantgids van Gault&Millau is te vergelijken met de Michelingids. Wel met een belangrijk verschil: restaurants worden bij Gault&Millau symbolisch bekroond met koksmutsen in plaats van sterren. Hoeveel koksmutsen een restaurant krijgt, hangt af van een aantal factoren. Zo is de smaak van de gerechten natuurlijk belangrijk, maar ook de ontvangst, adviezen voor wijn, sfeer en nog veel meer.

Negentien categorieën

In totaal hebben 842 restaurants in Nederland de gids gehaald, met 70 nieuwkomers. Ook Haagse horecazaken hebben voor het eerst de erelijst gehaald. De restaurants zijn onderverdeeld in negentien categorieën, waaronder beste groenterestaurant, beste cocktailbar, maar ook mooiste terras en beste sommelier.

Swipe naar links om te zien welke Haagse restaurants in de gids staan.

Restaurant 6&24 

Restaurant 6&24 is het eerste Haagse restaurant dat je in de gids tegenkomt. De chefs focussen hier op gerechten met veelal Nederlandse producten en dat scoort goed! De jury zegt over Restaurant 6&24: “Chef-eigenaar Rik van de Laar en partner, gastvrouw en sommelier Saskia de Kuijer hebben allebei al vele jaren restaurantervaring in het hogere segment. Op deze plek brengen ze een creatief geïnspireerde keuken samen waarbij streng geselecteerde producten centraal staan.”

Restaurant 6&24 | Foto: indebuurt

Restaurant 6&24

Nobelstraat 13, 2513 BC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Sushi Morikawa 

De jury was ook onder de indruk van Sushi Morikawa. Het restaurant aan de Balistraat is al een tijdje een begrip in Den Haag. In het juryrapport staat bij Morikawa: “Te gast zijn bij sushi chef Yasunari Morikawa zorgt voor een unieke ervaring. Zijn vakmanschap is exceptioneel, zijn keuken bijzonder subtiel en zijn specialiteit, battera stijl sushi uit Osaka, is in Nederland alleen hier te vinden. Een verhoogde score is op zijn plaats en Sushi Morikawa is meer dan verdiend de Aziaat van het Jaar.”

Foto: Michiel de Vlieger

Full Moon City

Bij Full Moon City kan de champagne gepopt worden; het restaurant staat voor het eerst in de nieuwe gids van Gault&Millau. In het juryrapport staat: “Typischer en klassieker wordt het niet. In een grote zaal zitten 150 mensen te eten en je ziet overal lachende gezichten. De keuken is waanzinnig georganiseerd en efficiënt. Over de kwaliteit van de dim sum kunnen we kort zijn: onberispelijk.”

Full Moon City | Foto: Facebook Full Moon City

De Basiliek 

Ook De Basiliek staat in de nieuwe gids. Dat komt volgens de jury met name door het diverse aanbod van culinair gerechten. Bij de bites zijn zowel oesters, rillette, bitterballen en dim sum te vinden.

Basiliek
De Basiliek | Foto: indebuurt

De Basiliek

Korte Houtstraat 4a, 2511 CD Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Calla’s

De chefs van Calla’s vieren een feestje! De horecazaak wordt bekroond met drie koksmutsen. In het juryrapport staat onder meer: “Bijzonder stijlvolle zaak, een knap staaltje van ingetogen luxe. De kookstijl van chef Ronald van Roon en zijn team ligt daar volledig in het verlengde van. Ook hier geen overdaad, maar perfect afgewogen combinaties met producten van topkwaliteit.”

Calla’s | Foto: indebuurt

Calla’s

Laan van Roos en Doorn 51a, 2514 BC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Author

Comments are closed.