Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

JW Verzekeringen lanceert deze maand een nieuwe bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor taxibedrijven. Zowel zzp’ers als taxibedrijven met personeel kunnen sinds februari hiervan gebruik maken. 

Volgens JW Verzekeringen is het voor iedere taxiondernemer belangrijk om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. “Op het moment dat je schade veroorzaakt tijdens jouw werk aan anderen moet jij deze schade, veelal vanuit privévermogen, vergoeden”, legt de Heiloose verzekeraar uit. “Dat geldt niet alleen voor kleine maar ook voor grote schades, zoals letselschades.”

Dat geldt ook voor taxibedrijven met personeel. “Je werknemer parkeert de taxi, steekt over op een fietspad en wordt aangereden door een elektrische fiets. De fietser en jouw werknemer vallen en hebben beide letsel. In zo’n geval kan de werkgever aansprakelijk worden gesteld voor zowel de letselschade van jouw werknemer als van de fietser”, schetst JW een voorbeeld. “Heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten? Dan betaalt deze verzekering de schade tot maximaal 2.500.000 euro van zowel de fietser als werknemer. Heeft een bedrijf geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan draait de onderneming of de eigenaar op voor deze schade.”

Als de taxiondernemer niet kan betalen, dan kunnen in het ergste geval de koopwoning en taxi worden verkocht om aan de schade van de tegenpartij te kunnen voldoen. Tegenover scherpe tarieven kunnen taxichauffeurs- en bedrijven zich nu verzekeren tegen dergelijke typen schades. In ruil daarvoor krijgen ze een product dat voldoet aan de eisen van TX-keur en een vast laag exclusief tarief met collectiviteitskorting. Het doorgeven van jaarlijkse omzetcijfers is niet nodig.

Lees ook:

JW-juristen nu beschikbaar voor alle chauffeurs van Uber en Bolt Nieuwe taxiverzekering JW biedt kortingen op basis van rijervaring Nieuwe taxiverzekering kent vliegende start: ‘Al 500 ondernemingen overgestapt’

Author

Comments are closed.