Romantische zielen opgelet, want Valentijnsdag komt dichterbij. In dit artikel vind je Haagse valentijntips om jouw (toekomstige) geliefde een onvergetelijke dag te bezorgen. Want: ‘Rozen zijn rood, koffie is zwart, met deze tips verover jij ieders hart.’

Een goed begin…

Vergeet het ontbijt op bed, want niemand wil kruimels en sinaasappelsapvlekken in het beddengoed. Neem je date mee naar een van de vele leuke ontbijtzaken in Den Haag. Een stevig ontbijtje is een goede start van de dag, want een goed begin is het halve werk…

Ontbijt | Foto: Facebook Bagels & Beans

Even de benen strekken

Na zo’n lekker ontbijtje is het tijd om de benen te strekken. Loop (hand in hand) een rondje door de Scheveningse Bosjes of fiets naar het Maurtisthuis voor een snufje cultuur. Ben je niet zo van de musea, dan kun je natuurlijk ook naar Spui en slenter daar samen rond.

2013 Spui | Foto: Haags gemeentearchief

Picknick in het park

Schijnt de zon? Dan is een winterse picknick op het strand of in één van de Haagse parken een goede manier om dichter bij elkaar te komen. Is het niet door de gesprekken, dan is het wel om elkaar warm te houden op deze frisse februaridag.

Vul een mand vol met lekkers van een Haagse bakker, kaaswinkel en chocolatier. Vergeet niet een dik kleed mee te nemen en een thermoskan warme chocolademelk.

Valt de regen met bakken uit de lucht? Dan kun je in Den Haag op veel plekken binnen terecht voor een lekkere lunch.

Picknick Birds Kijkduin | Foto: indebuurt

Gezellig binnen

Heb je geen zin om tussen andere stelletjes te zitten, maak het dan thuis gezellig. Speel een spelletje zoals een Haagse versie van Wie Is Het? Of een gepersonaliseerde versie van 30 seconds. Wil je het wat spannender maken, ga dan voor truth or dare. Doe de open haard aan (of zet een haardvuurvideo op Netflix op) en jullie gaan nergens meer naartoe!

Haal van te voren wel wat lekkers van een Haagse delicatessenzaak en slijterij in huis, want het zou zonde zijn als je tóch nog naar buiten moet…

Slijterij en supermarkt ’t Vosje | Foto: indebuurt

Nachtje weg in eigen stad

Wil je echt uitpakken, boek dan een nachtje weg in eigen stad. Den Haag heeft leuke hotels, Airbnb’s en B&B’s, dus voor welke locatie ga jij?

Ook handig om te weten: als je in de stad waar je ingeschreven staat een overnachting boekt, hoef je geen toeristenbelasting te betalen. Kan je voor dat bedrag een mooie roos kopen bij een Haagse bloemist voor op het hoofdkussen!

Bloemist Leyweg | Foto: indebuurt

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Nieuwe in Den Haag: L'Amour Toujours

Anderen lezen nu

Nieuw in Den Haag: sfeervolle future bistro & café L’Amour Toujours in Zeeheldenkwartier

Lees meer

Author

Comments are closed.