Eindelijk zijn de werkzaamheden aan de boulevard van Scheveningen begonnen! De start van de bouw heeft even op zich laten wachten, want het project werd in 2022 stilgelegd vanwege nieuwe stikstofregels. Nu wordt er weer hard gewerkt en in de zomer van 2025 kunnen we over de nieuwe boulevard flaneren.

De boulevard tussen de Pier en museum Beelden aan zee wordt opgeknapt. Die werkzaamheden duren een jaar, en scheveningen blijft al die tijd goed bereikbaar.

Zo gaat het worden

Wat er allemaal gaat gebeuren? Voor het Kurhaus, aan de strandkant, komt een brede trap en daarnaast wordt monument Leger en vloot geplaatst. Deze staat al sinds 2018 in het depot vanwege de bouw van Legoland. Verder wordt de vernieuwde boulevard tien meter breder dan nu en groener.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden worden de strandtenten, tussen de Pier en het museum, dertig meter dichter bij zee geplaatst. Vanaf 1 maart 2026 staan ze op hun nieuwe plek.

trappen bij het Kurhaus

Meer over Scheveningen…

Comments are closed.