De politie controleert vanuit een touringcar op het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Foto: ANP/Frank de Roo

De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft vorige week donderdag honderden boetes opgelegd aan automobilisten, die werden betrapt met een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden. In totaal ging het om 305 prenten, een record volgens de politie.

Maar liefst 295 bekeuringen werden uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon. Tien andere automobilisten zijn voor andere verkeersovertredingen op de bon geslingerd.

Naast de MONO-cam, een camera die automobilisten met een mobiele telefoon in de hand automatisch registreert, maakte de politie tijdens de controle actie ook gebruik van een touringcar. “Na waarneming vanuit de touringcar wordt de betreffende bestuurder door een van de volgvoertuigen staande gehouden”, legt de politie uit. De overtreding wordt vervolgens besproken met de betreffende automobilist, waarna deze een boete van 380 euro krijgt. “Na de verhoging van alle boetebedragen, is dat na maart zelfs 420 euro”, zo waarschuwt de politie.

Lees ook:

Politie controleert ook dit jaar weer vanuit touringcar 112 boetes na controle vanuit touringcar

Author

Comments are closed.