Het bruisende Zeeheldenkwartier is weer een gezellig restaurant rijker! Op het Prins Hendrikplein is namelijk recent Future Bistro & Café L’Amour Toujours geopend. Zelf noemen ze het de bistro van de toekomst, dus wij waren erg benieuwd en hebben een kijkje genomen. En we kunnen alvast verklappen, het interieur én het eten stelden niet teleur…! 

L’Amour Toujours

L’Amour Toujours is opgericht door Michel en Patrick en is onderdeel van de Haagse Nieuwe Horeca Groep. Michel vertelt: “Ik werk al 25 jaar in de horeca. Zo ben ik ook bedrijfsleider geweest bij Rootz en daar ken ik Patrick van. 10 jaar geleden grapten we al dat we ooit een Franse bistro wilden openen met de naam L’Amour Toujours, een eerbetoon aan het iconische nummer van DJ Gigi D’Agostino. En dat is dus nu werkelijkheid geworden!” 

Lees verder onder de foto >

Nieuwe in Den Haag: L'Amour Toujours
Foto Francine van der Wansem

Sfeervol interieur

Al vanaf de buitenkant valt op dat er veel aandacht is besteed aan het interieur. Zo kun je via de rode gevel en grote ramen al naar de gezelligheid binnen kijken en staat op de deur ‘Rose s’il vous plaît’. Wat ons betreft zeker een uitnodiging om naar binnen te gaan. 

Ook bij binnenkomst worden we verrast door het hippe, kleurrijke interieur. Aan de voorzijde van het restaurant is het grote logo van L’Amour Toujours te zien. Loop je verder dan kom je langs de bar met unieke lampen en knusse ronde banken die perfect zijn om gezellig te tafelen met een groep. Aan de achterkant van het restaurant vind je de ‘balzaal’, waar al veel mensen zitten te eten. De balzaal is stijlvol ingericht met blauwe lambrisering, veel kunst en authentiek glas in lood. Het restaurant is met zorg ingericht en dat is te zien.

Geïnspireerd op buitenland

Mede-eigenaar Michel vertelt ons dan ook dan ook dat ze veel inspiratie hebben opgedaan in het buitenland: “Het interieur is geïnspireerd op restaurants in bijvoorbeeld New York en Londen. Zo hebben we de blauwe kleur in onze ballroom gezien bij Le Petit Beefbar in Londen. Dit wilde we graag naar Nederland halen. Daarnaast hebben we samengewerkt met een adviseur, interieurbouwers voor op maat gemaakte meubels en is ook de kunst speciaal voor ons gemaakt en uitgekozen. Zo is het echt een beetje over de top geworden.” 

Lees verder onder de foto’s >

Het heerlijke menu

We gaan zitten en krijgen meteen de uitgebreide wijnkaart te zien. We bestellen een Franse witte wijn (Touraine sauvignon Blanc Domaine Octavie, €6,75) en een Italiaanse rode wijn (Merlot Biologico ‘Terre di Marca’, €5,75).

Nieuwe in Den Haag: L'Amour Toujours
Foto Francine van der Wansem

Daarna bekijken we de menukaart, een mix van Franse klassiekers met een moderne twist met ook vegetarische opties. Uniek is dat het menu de gehele dag te bestellen is. Dit betekent dat je ook in de middag warm kan eten en gezellig lang kan tafelen, net als de echte Fransen doen. Tevens wisselt het menu met de seizoenen mee.  

We beginnen het diner met oeufs mayonnaise als voorgerecht (€7,50). 2 gekookte eitjes aangekleed met Franse mayonaise, kropsla en haringkaviaar. Mede-eigenaar Michel legt uit: “Ik hou van de klassieke Franse bistro keuken, what you see is what you get. Eenvoud op een bord maakt het gerecht lekker en gemakkelijk”. Dit geldt ook zeker voor het voorgerecht. Het gerecht lijkt eenvoudig, maar is wat ons betreft zeer smaakvol.

Nieuwe in Den Haag: L'Amour Toujours
Foto Francine van der Wansem

Als hoofdgerecht hebben we gekozen voor de entrecôte béarnaise (€26,50) en confit de canard (€23,50). De entrecôte wordt gecomplementeerd met haricots verts en frites en de confit de canard met zuurkool aardappelpuree en sinaasappel. Beide gerechten smaken goed, het vlees is heerlijk mals en perfect aangevuld met de saus, complimenten aan de chef! Daarnaast ziet de presentatie er prachtig uit met de gepersonaliseerde L’Amour Toujours borden. Samen met de grote, mooie glazen is het plaatje helemaal compleet. 

Nieuwe in Den Haag: L'Amour Toujours
Foto Francine van der Wansem

We eindigen de avond met thee (€3,40) en een crème brûlée (€9,00). Deze is op klassieke wijze gemaakt en perfect gekaramelliseerd, waardoor de bovenlaag heerlijk krokant is. Een goede afsluiter van de avond. 

Nieuwe in Den Haag: L'Amour Toujours
Foto Francine van der Wansem

Van een koffie en lunch tot diner en drankjes, bij L’Amour Toujours heb je geheid een gezellige, hippe en heerlijke avond! In de zomer kan je daarnaast genieten op het gevelterras, het fluister terras aan de achterkant of het terras op het Prins Hendrikplein met maar liefst 100 zitplekken! Een prachtige en unieke aanwinst voor het Zeeheldenkwartier en Den Haag. 

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.