Hoog over de Laan van Nieuw Oost-Indië hangen twee smalle, lange touwbruggen. Te klein voor een volwassenen of kind om overheen te gaan, voor wie zien die bruggen dan?

De touwbruggen verbinden twee delen van het Haagse bos met elkaar. Niet voor wandelaars maar voor eekhoorns en boommarters, zo lezen we bij Het Haagse groen.

Leven in het Haagse bos

Het leven in het Haagse bos is voor veel dieren, waaronder eekhoorns, niet gemakkelijk. Om en dwars door het bos liggen drukke wegen. Om ervoor te zorgen dat de knaag- en roofdieren veilig kunnen oversteken zijn er twee touwbruggen opgehangen. “Door de stukken bos met elkaar te verbinden, vergroten we hun leefgebied, voor bijvoorbeeld het zoeken van voedsel. Ook voorkomen we incest, wat de populatie gezond en sterk houdt”, zegt Martin van den Hoorn, stadsecoloog van gemeente Den Haag.

Eekhoornbrug Benoordenhout. Foto Het Haagse Groen

Succes?

Het is niet de eerste eekhoornbrug in Den Haag. De eerste eekhoornbrug werd in 2012 over de Benoordenhoutseweg aangelegd. De faunabrug verbindt het Haagse bos met Landgoed Oosterbeek/ Clingendael. In 2021 is daar een telling gedaan, de wildcamera’s signaleerden 433 verplaatsingen.

Lees ook…

Comments are closed.