De afgelopen weken doken er steeds meer gedichten op in Den Haag. Van het Achterom (zie foto) tot de Laan van Meerdervoort… overal in Den Haag zijn er plotseling gedichten te vinden op ramen van woningen. Is er een nieuwe trend in onze stad?

Nee, het is niet ineens ‘hip’ om een gedicht op je raam te hebben, maar de gedichten zijn zogeheten weesgedichten. Vanwege de Poëzieweek 2024 zijn medewerkers van bibliotheken uit Nederland en België op zoek gegaan naar mensen die een zo’n weesgedicht willen adopteren. In Den Haag doen er zo’n dertig plekken mee.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Kilo Kilo moet verhuizen ‘Ze kwamen ineens de zaak opmeten’

Lees meer

Author

Comments are closed.