Vanaf het dak kun je de klok van de Grote Kerk zien en met een paar minuten lopen zit je op het terras van de Grote Markt. Aan het Westeinde staat een groot monumentaal herenhuis te koop voor 1.125.000 euro.

Midden in het historische centrum staat dit herenhuis van drie verdiepingen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de stad, maar de woning zelf is ook niet mis. Zo zijn er onder andere nog de originele glas in lood ramen.

Historie

Westeinde 29 is een rijksmonument waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 16de eeuw. Het was ooit een kleine woning op het land van het agnietenklooster en begin 1900 zit hier een kleermakerij. In 1977 is de woning gerestaureerd, maar onder andere de hoge schouw met open haard in marmer en verschillende glas in lood ramen zijn bewaard gebleven.

De begane grond van de woning kan als werkplek gebruikt worden. De huidige eigenaar had daar een kunstgalerie en gebruikt het nu als vergaderlocatie en psychotherapeutische praktijk.

Cijfers

Het herenhuis uit 1700 is 356 vierkante meter, heeft negen kamers waarvan vier slaapkamers en twee badkamers. Verder is er een tuin van 22 vierkante meter en een dakterras. Dit alles kost bij elkaar 1.125.000 euro.

Foto’s:

Lees ook…

Comments are closed.