Een visje op Scheveningen? Sinds een half jaartje is restaurant fishNbites open in het Belgisch Park. Op uitnodiging van eigenaar Marco gingen wij gerechten bij dit plancha-restaurant proeven.

Viswinkel en plancha-restaurant fishNbites vind je in de gezellige Stevinstraat. Buiten bungelen lichtjes in de wind, binnen is het behaaglijk en aangekleed met warme kleuren en muurschilderingen.

Hapjes en gerechten

Bij fishNbites haal je overdag in de viswinkel je visje, terwijl je in de avonduren kunt aanschuiven voor een borrel of diner. “Plancha betekent dat het eten van de grillplaat komt”, legt Marco uit. Tony, zijn partner, staat dagelijks in de keuken om alle visjes te bereiden.

Hier geen stokbroodje kruidenboter als voorgerecht, maar kleine hapjes. Wij kiezen voor de coquilles sake (14 euro), de kreeftkroketjes (9,50 euro) en de calamari (10 euro). De coquilles zijn lekker dik en zacht als boter en worden geserveerd met tempura zeekraal. De kroketjes komen als enige uit de frituur en zijn wat ons betreft echt een snackje voor bij je drankje, terwijl de calamari met tijm en knoflook al een veel eleganter gerechtje is bij ons witte wijntje. Alle drie de ‘bites’ smaken ons prima, en zijn – heel belangrijk – heerlijk mals.

De visgerechten

De naam van het restaurant zegt het al; naast de bites is er ook vis. Qua hoofdgerecht is er ruim keuze. Marco raadt ons de gegrilde zalmmoot met zuurkoolstamppotje aan. “Men durft dat niet altijd omdat het een beetje vreemd klinkt, maar 9,5 van de 10 keer bevalt het de mensen goed”.

Lees verder onder de foto’s >>

Zo ook bij ons. De zalmmoot was mals en sappig en was smakelijk, de zuurkool met zeekraal en zalmspekjes (21,50 euro) was een bijzondere, maar smaakvolle combinatie. Ook bestelden wij een tonijnsteak teriyaki (21,50 euro), deze had een volle textuur en smaak, precies zoals je van een steak verwacht. Bij de hoofdgerechten kun je ook bijgerechten bestellen. Wij kozen voor verse groenten (6,50 euro) en gegratineerde aardappeltjes (4,50 euro).

Lees verder onder de foto’s >>>

Tot slot is er een toetje. Ook deze delen we, om zoveel mogelijk smaken en gerechtjes uit te proberen. De crème brulé (7,50 euro) en de lavacake met een bolletje vanille-ijs (9,50 euro) smaken ons prima. Vooral bij de chocolade lavacake likten we onze vingers af. Maar onze buiken zijn precies goed gevuld met de heerlijke maaltijd, waardoor een tweede cakeje moet wachten tot een volgend bezoek.

FishNbites vind je aan Stevinstraat 126a en is voor diner geopend van woensdag tot en met zaterdag van 18: 30 uur tot 23: 00 uur en op zondag (mét livemuziek) van 17: 00 uur tot 22: 00 uur.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.