De Prins Hendrikstraat in Zeeheldenkwartier is weer een hotspot rijker! Bij bakkerij en patisserie Petit by Sam haal je de lekkerste en mooiste taartjes, koekjes en andere lekkernijen, die vegan, gluten- en/of lactosevrij zijn. Alles ziet eruit als kunstwerkjes dus wij wilden graag proeven! Wij gingen langs en spraken eigenaresse Sam. 

Eigenaresse Sam vertelt over hoe het begon: “Ik had zelf voedselintoleranties waardoor ik veel niet kon eten. Daarnaast was bakken een hobby van mij. Ik begon steeds meer vegan en glutenvrij te bakken en toen mensen mijn taartjes probeerden, proefden ze geen verschil met ‘normale’ taarten! Toen besefte ik dat dit een gat in de markt was en ben ik vijf jaar geleden Petit by Sam gestart.”

Prins Hendrikstraat

De charmante patisserie valt direct op door de rode deuren en taartjes die al te zien zijn via het grote raam. Ook binnen wordt je direct verwelkomd door de vitrine vol lekkers. Alles ziet er mooi uit, wat de keuze moeilijk maakt! Aan de voorzijde is de shop waar je kunt bestellen en afhalen, loop je verder dan vind je fijne zitplekken en aan de achterzijde is de bakkerij. 

Lees verder onder de foto >

Nieuw in Den Haag: Petit by Sam
Foto Francine van der Wansem

Ambacht in de bakkerij

Sam vertelt verder over de locatie en het interieur: “Onze eerste vestiging openden we in Amsterdam. Dit is een kleine bakkerij en al snel hadden we meer ruimte nodig. We wilden graag een andere stad ontdekken en ik woonde toen al in Den Haag, dus openden we een tweede bakkerij in Den Haag. Ik hou echt van deze buurt, het Zeeheldenkwartier, en dit pand en de straat passen perfect bij Petit by Sam. Voor het interieur hebben we gewerkt met een interieurdesigner. Voor mij was het vooral belangrijk dat bezoekers zien dat we alles zelf vers maken, vandaar dat je via de grote ramen de ambacht in de bakkerij kunt zien.”

Lees verder onder de foto’s >

De taartjes en het menu

Zoals de naam Petit by Sam al aangeeft, zijn het kleine taartjes, wat betekent dat je er meerdere kunt proeven! Wij hebben gekozen voor een carrot cake en zesty orange (beide €4,80). De carrot cake is zuivel- en glutenvrij, net als de zesty orange. Wat ons betreft zien de taartjes er niet alleen prachtig uit, ze smaken ook heerlijk.

De carrot cake is vol van smaak, waarbij de wortel niet overheerst. De chai buttercream aan de bovenkant geeft het een zachte touch. De zesty orange is heerlijk fris van kleur, en smaakt ook precies zo! Het is een sponge cake waarbij je de sinaasappel goed proeft, maar ook hier niet overheerst. Het suikerglazuur maakt het heerlijk zoet en het kleine beetje pistache aan de bovenkant zorgt voor een bite. Een perfecte combinatie van smaken en onze favoriet.

Naast de taartjes is het menu in Den Haag ook uitgebreid met een paar ontbijt en lunch opties zoals een geitenkaas tosti (populair bij bezoekers) of yoghurt met granola en fruit. Uiteraard kun je ook drinken bestellen. Wij gaan voor een thee (€3,80), die wordt geserveerd in een theepotje inclusief timer die aangeeft wanneer je de thee kunt inschenken. 

Bestellen en afhalen

Onderweg naar buiten kunnen we het niet weerstaan om nog een taartje mee naar huis te nemen, deze keer kiezen we voor de mocha loaf (€4,80), die vegan, gluten- en notenvrij is. Bij Petit by Sam is het dan ook mogelijk om eten en drinken af te halen én je kunt ook taarten bestellen. Ze bakken prachtige verjaardagstaarten en bedenken, voor bijvoorbeeld feestdagen, unieke specials die tijdelijk te bestellen zijn. 

Nieuw in Den Haag: Petit by Sam
Foto Francine van der Wansem

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.