Niets fijner dan even terug naar de ‘goeie ouwe tijd’, waarin we wekelijks konden lachen met de typetjes van Kees van Kooten en Wim de Bie. Wist je dat deze twee al in 1980 een oplossing hadden voor de spreidingswet?

De spreidingswet komt eraan en ook Den Haag moet daarom de komende tijd meer asielzoekers opvangen, staat op AD. De spreiding van verschillende mensen in Nederland is al jaren een belangrijk onderwerp, zo ook bij de fictieve politieke partij De Tegenpartij van Van Kooten en de Bie in 1980.

Spreidingswet á la van Kooten en de Bie

Kees van Kooten en Wim de Bie hadden hier jaren geleden al hun eigen idee over. Als typetjes Jacobse en van Es stond een ‘spreidingswet’ op de agenda van De Tegenpartij.

De tekst gaat verder onder de video >>>

In de video krijgt iedere bevolkingsgroep zijn eigen plekje in Nederland toebedeeld. Zo ontstond onder andere Turkenburg, Grieksel, Tunesingen en Blankstad.

Of ze op het Haagse stadhuis op dezelfde manier naar de huidige wet kijken? We denken van niet, maar even glimlachen om de ideeën van Jacobse en van Es zullen ze vast.

Wat is de spreidingswet?

Door de spreidingswet kunnen gemeenten verplicht worden om een deel van de Nederlandse asielzoekers op te vangen. Gemeenten moeten bij invoering van de wet op basis van hun inwoneraantal asielzoekers opnemen.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.