Hagenaar Angelo Croes (30 jaar) is één van de kandidaten van het nieuwe seizoen van televisieprogramma No Way Back op SBS6. Twee jaar geleden gooide hij zijn leven rigoureus om. Hij beëindigde zijn toenmalige relatie en carrière in de marketing, trouwde met zijn grote liefde en is flink aan de weg aan het timmeren als dj en rapper Hans Glock.

Angelo groeide op in Ypenburg. Na een studie Communication & Multimedia Design begon hij een eigen bedrijf in de marketing. Naast zijn werk was hij veel met vrienden en daar grapte de jonge Hagenaar regelmatig over hoe hardcore, hardstyle en hardtechno achteruit gegaan zijn, en dat hij het wel beter zou kunnen. Nu, 3 jaar later, is hij veel bezig met dit soort muziek en heeft hij al veel grote samenwerkingen met onder andere Lange Frans, Frans Duits, Dutch Movement en Outsiders op zijn naam staan.

Ongedierte

De eerste single van Angelo was Ongedierte. “Het lied gaat over de uitspraak uit de Tweede Kamer, waarbij een Kamerlid zegt dat de nacht voor het ongedierte is.” Angelo, oftewel Hans Glock, heeft een sterke mening over de coronacrisis. “Je kan wel stellen dat ik anti ben. De lockdown, avondklok en de QR-code, ik vond het ontzettende onzin.” Hij bracht dit nummer dan ook uit in september 2021, precies op de dag dat de QR-code ingevoerd werd. Het nummer was een grote hit. Ongedierte is op YouTube 200.000 keer bekeken.

Al snel volgden er optredens. Hij heeft al opgetreden op hardstylefestival Defqon.1, Tomorrowland en Decibel Outdoor Festival. Deze zomer treedt hij op bij de Zwarte Cross.

De tekst gaat verder onder de video >

Feesten en drugs

Niet al Hans Glock’s nummers gaan over corona. Na zijn doorbraak is hij zich verder gaan richten op hardstyle-, hardcore- en hardtechno. “Veel van mijn nummers gaan over feesten en drugs” Een tijdje geleden heeft Angelo een contract getekend bij platenlabel Bad Manor. “Ik hoop in de toekomst nog meer muziek te maken en natuurlijk internationaal te gaan. Het lijkt mij megatof om door te breken in het buitenland.”

Debuutalbum

Op 13 oktober 2023 bracht Hans Glock zijn eerste album uit, genaamd Dier van de Nacht. The Darkraver, De Kraaien en Jebroer zijn een aantal van de gasten die meedoen op het album. Liedjes als Ketamine Klappers, XTC en Aso zijn terug te vinden op het album van Hans Glock. Een heel album maken is volgens de jonge artiest wel veel werk: “Voor nu ga ik me weer even focussen op losse liedjes, anders moeten de mensen elke keer zo lang wachten op nieuwe muziek van mij.”

Naast artiest zijn maakt Angelo ook content (videoclips en social mediaberichten) voor andere artiesten. “Helaas kan ik nog niet rondkomen van mijn salaris als rapper en daarom werk ik naast mijn artiestenleven als content creator voor andere artiesten. Zo blijf ik lekker in het wereldje en kan ik alsnog rondkomen. Natuurlijk hoop ik in de toekomst fulltime Hans Glock te kunnen zijn.”

Beluister Hans Glock zijn nummers op Spotify en YouTube.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.