De tv-serie ‘Het verhaal van Nederland’ krijgt een vervolg en niet alleen op tv. NTR heeft namelijk gratis podwalks gemaakt voor onder andere Den Haag. Terwijl je langs bijzondere plekken en gebouwen loopt vertelt Daan Schuurmans je meer over de geschiedenis van ons land.

In het eerste seizoen van Het verhaal van Nederland vertelt Daan Schuurmans over ons land, vanaf het moment dat de eerste bewoners hier kwamen tot nu. In seizoen twee gaat het om de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau en daarbij zijn podwalks gemaakt door Apeldoorn, Buren, Baarn, Breda, Den Helder, Leeuwarden, Willemstad en Den Haag.

Den Haag

De historische podwalks zijn wandelingen met een gps gestuurde audiotour. De verteller, Daan Schuurmans, weet dankzij de koppeling met gps precies waar je bent en vertelt wat er bijzonder is aan de plek waar je staat. Ook vertelt de acteur waar je naar toe moet. Je wandelt onder andere naar het Haagse Bos en het Malieveld, langs de Hofvijver, naar Paleis Huis ten Bosch.

De wandeling is 7,3 kilometer en Daan Schuurmans is 98 minuten aan het woord. De app ‘Het verhaal van Nederland’ kun je gratis downloaden. De nieuwe serie ‘Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau’ is elke woensdagavond te zien om 20.35 uur bij de NTR op NPO1.

Lees ook…

Comments are closed.