Vier avonden in de week licht de gevel van museum Escher in Het Paleis op in alle kleuren van de regenboog. Het is namelijk weer tijd voor The Hague Highlights! Elke woensdag tot en met zaterdag staat het museum van 17.00 tot 22.00 uur in de schijnwerpers.

Ben jij toe aan een beetje extra licht in deze donkere wintermaanden? Breng dan zeker een bezoek aan hét gratis lichtevenement van Den Haag. Dat moet je zien!

Prachtige lichtkunst

Nog tot en met zaterdag 10 februari kun je genieten van de prachtige lichtkunst van The Hague Highlights. Die bestaat dit jaar uit twee delen, die elkaar afwisselen. In het eerste deel, Kleur de Stad, zie je meer dan 150 geprojecteerde kleurplaten van inwoners van Den Haag. Deel twee, Attempt the Absurd, bestaat uit vijftien animaties van een minuut, gemaakt door verschillende kunstenaars.

Lees verder onder de foto >

Tot en met 10 februari staat de gevel van Escher in Het Paleis in de spotlights | Foto: Anne Reitsma Fotografie

Unieke animaties in ‘Attempt the Absurd’

Vijftien kunstenaars lieten zich inspireren door de architectuur en thematiek van het gebouw. Én door de uitspraak ‘Attempt the Absurd, Achieve the Impossible’, van graficus M.C. Escher, wat neerkomt op: ‘Waag je aan het absurde, bereik het onmogelijke’. Iedere kunstenaar maakte een animatie in geheel eigen stijl.

Al die animaties komen samen in een geweldige lichtshow van vijftien minuten op de gevel van Het Paleis. Met de muziek van Roy Griekspoor erbij ben je even helemaal betoverd!

Lees verder onder de foto >

Eén van de vijftien projecties op Het Paleis in Den Haag | Foto: Anne Reitsma Fotografie

Kleur de Stad – letterlijk!

Maar dat is niet alles. Ook gingen honderden mensen de afgelopen maanden aan de slag met een kleurplaat. Daarop konden ze de blanco gevel van Escher in Het Paleis een creatieve invulling geven. Zelfs een complete schoolklas sloeg aan het kleuren. Zo tekende een leerling monsters op het museum: “Dat is lekker gek en dat zie je normaal nooit.” Ook deze verschillende creaties zie je nu terug in gigantisch formaat, geprojecteerd op Het Paleis.

De vijf beste kleurplaten wonnen leuke Haagse prijzen. Seza (een van de winnaars, 8 jaar): “Ik wilde dat het op een oud kasteel lijkt, met planten en bloemen die erop groeien.”

Lees verder onder de foto >

De vijf trotse winnaars van de kleurwedstrijd | Foto: Anne Reitsma Fotografie

Kom naar The Hague Highlights

In deze editie van The Hague Highlights zie je dus niet een lichtkunstenaar, het zijn er wel honderden! Mis het niet en kom naar het Museumkwartier in Den Haag. En als je er toch bent: maak er meteen een leuk avondje uit van!

Author

Comments are closed.