Er lijkt iets mis te zijn met musea in Den Haag. Nadat bekend werd dat het Kinderboekenmuseum en Literatuurmuseum vertrekken naar Utrecht en het Louis Couperus Museum moet sluiten, is vandaag bekend gemaakt dat ook Museum Beeld & Geluid ermee stopt.

Beeld & Geluid in Den Haag, het museum voor nieuws en journalistiek, verlaat per 1 september 2024 de Zeestraat.

Museum voor Communicatie

In 2019 nam Beeld & Geluid het bekende Museum voor Communicatie (COMM) over, in het verleden bekend als het PTT Museum. Het museum werd in 2020 heropend met een presentatie over media, nieuws en journalistiek.

De sluiting van het museum heeft te maken met tegenvallende bezoekerscijfers, het complexe vergunningenstelsel en de gestegen kosten zoals huur en energie.

Nog tot juli open

Na 95 jaar komt zo een einde aan de museumfunctie van het gebouw aan de Zeestraat. Nog tot 1 juli 2024 vinden er nog diverse activiteiten plaats in het museum. Ook na de sluiting wordt vanuit Beeld & Geluid programmering en educatieve workshops rond thema’s als mediawijsheid en journalistiek in Den Haag verzorgd. Dit wordt elders in de stad voortgezet met Haagse partners.

Beeld & Geluid Den Haag

Zeestraat 82, 2518 AD Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.